Εμπλοκή δύο υπουργών και δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Folli Follie!

Must Read

Δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκονται στην έκθεση της εταιρείας Price Water House Coopers που διενήργησε διαχειριστικό έλεγχο στην Folli Follie.

Πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση και τους βουλευτές Μπαλαούρα και Αραχωβίτη.

Τα ονόματα των στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιλαμβάνονται σε ηλεκτρονικά αρχεία που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε υπολογιστές εργαζομένων της εταιρείας.

Τα email αυτά περιέχονται στην έκθεση 200 σελίδων της εταιρείας Price Water House Coopers, που διενήργησε τον διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε στην εταιρεία.

Η έκθεση που έχει διαβιβαστεί στην ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, περιλαμβάνει τα επίμαχα mail από τα οποία φαίνεται να προκύπτει πως δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είτε να επιτευχθεί “πάγωμα” της υπόθεσης της Follie Follie.

Τα επίμαχα mail είχαν σταλεί το Μάιο του 2018 και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί οι δύο συνιδρυτές της Folli Follie Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Διαβάστε τα επίμαχα email ανάμεσα σε υπάλληλος της εταιρείας (Ν.Σ.) και τον κατηγορούμενο Τζώρτζη Κουτσολιούτσο:

«Κύριε Τζώρτζη, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί, ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας, θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή, γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοϊκή μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες, όπως σας είχα ενημερώσει, είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπός του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες (80) Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email, ούτε τηλεφωνικά, να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανέναν σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα».

Σε άλλο email με παραλήπτη πάλι τον Tζώρτζη Κουτσολιούτσο και ημερομηνία 11 Μαΐου 2018, αναφέρεται, όπως προκύπτει από τη δικογραφία ότι:

«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης,  ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας (σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ό,τι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος)».

Με βάση τα email προκύπτει ότι στις 29 Μαΐου του 2018 και ώρα 18.10 το απόγευμα, ο ίδιος υπάλληλος φέρεται να ενημερώνει μέσω email για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση που αφορούσε τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ) συμφερόντων των Folli Follie,

Το συγκεκριμένο mail φέρεται να έστειλε ο κ. Μπαλαούρας, σύμφωνα πάντα με τον υπάλληλο της εταιρείας.

Η έκθεση της Price Waterhouse που περιλαμβάνει τα παραπάνω mail είναι ήδη στα χέρια της ανακρίτριας που συνεχίζει την ανάκριση για τη Folli Follie.

Μετά την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, αναμένεται να εφαρμοστεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η δικογραφία να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στη Βουλή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This