Ούτε μια «συγγνώμη» από τον οδηγό νταλίκας που «θέρισε» έναν 20χρονο και δύο αδελφές

Το παράπονο των γονιών στο Εφετείο για τη στάση που κράτησε ο υπαίτιος

Must Read

Σε μετατρέψιμη ποινή φυλάκισης πέντε ετών καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Λάρισας τον 26χρονο που «θέρισε» με την νταλίκα του έναν 20χρονο και δύο αδελφές ηλικίας 21 και 18 ετών, στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας τον Ιούλιο του 2014.

Τραγικές φιγούρες στο δικαστήριο ήταν οι χαροκαμένοι γονείς των αδικοχαμένων νέων, οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν, δεν άκουσαν ούτε μια «συγγνώμη» από τα χείλη του υπαίτιου του φονικού τροχαίου!

Οι δύο άτυχες αδελφές Ιωάννα και Κατερίνα Φωτoγραφία: taxydromos.gr

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, ο 26χρονος ουδέποτε έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια για το τεράστιο κακό που προκάλεσε και κάλεσαν το δικαστήριο να αποδώσει δικαιοσύνη, ώστε να αναπαυθούν οι ψυχές των παιδιών τους τα οποία χάθηκαν άδικα! Το Τριμελές Εφετείο Λάρισας έκρινε τελικά τον κατηγορούμενο οδηγό της νταλίκας ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και τον καταδίκασε ομόφωνα, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος έκρινε ότι ο 26χρονος ήταν αποκλειστικά υπαίτιος, καθώς έχασε από εγκληματική αμέλεια τον έλεγχο του βαρέος οχήματος, ενώ όφειλε να έχει τεταμένη προσοχή μετά από πολύωρη οδήγηση.

Ο 20χρονος Φίλιππος Καπανιάρης Φωτoγραφία: taxydromos.gr

Δεν έδωσε το «παρών»

Οπως συνέβη και στον πρώτο βαθμό, ο κατηγορούμενος δεν έδωσε το «παρών» για να ακούσει την ετυμηγορία του Εφετείου, αλλά εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο ο οποίος υποστήριξε ότι το αυτοκίνητο των αδικοχαμένων νέων μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και όχι του εντολέα του, όμως ο ισχυρισμός του κατέρρευσε. Να σημειωθεί ότι ο 26χρονος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση επτά ετών, δηλαδή του είχε επιβληθεί η ανώτατη ποινή για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του 2019 στον Ποινικό Κώδικα!

Ο 20χρονος Φίλιππος Καπανιάρης, η 18χρονη Ιωάννα Κουτσιαρή και η 21χρονη αδελφή της Κατερίνα βρήκαν ακαριαίο θάνατο στο 36ο χιλιόμετρο της Π.Ε. Βόλου – Λάρισας, μεταξύ Ριζόμυλου και Στεφανοβικείου, όταν η νταλίκα που οδηγούσε ο 26χρονος μπήκε στο ρεύμα τους και χτύπησε πλαγιομετωπικά το αυτοκίνητό τους. Λίγο πριν «ανταμώσουν» με τον Χάρο, διασκέδαζαν σε εκδήλωση της Μουσικής Σχολής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στην οποία η Ιωάννα έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επίδραση του «sailing ship effect» στη σύγχρονη κοινωνία

Η βιομηχανία, η πολιτική και οι κοινωνικές δομές

More Articles Like This