Παρασκευή 23/7/2021

ΣτΕ: Απέρριψε την αίτηση αναστολής του Κουφοντίνα για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα θα συζητηθεί στις 2 Απριλίου στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα του τρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα για αναστολή της απόφασης που αφορά την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Το Τμήμα Αναστολών του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα, κρίνοντας ότι είναι αναρμόδιο να επιληφθεί του εν λόγω αιτήματος.

Ο ισοβίτης ζητούσε από το ΣτΕ να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού. Όπως ανέφερε στην αίτηση, η επίμαχη απόφαση είναι μη νόμιμη και είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές.

Το ΣτΕ συνεδρίασε σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο την Ειρήνη Σάρπ και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί απέρριψαν το αίτημα του κρατούμενου, επικαλούμενοι την πάγια νομολογία του ΣτΕ, ότι τέτοιου είδους ζητήματα κρίνονται από τα Ποινικά Δικαστήρια.

Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα θα συζητηθεί στις 2 Απριλίου στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ