Δευτέρα 26/7/2021

Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι έμποροι της Θεσσαλονίκης για τα κλειστά μαγαζιά: «Είναι αδικία»

Ζητούν να αποσυρθεί η ΚΥΑ και να ανοίξουν τα καταστήματα

Την οργισμένη αντίδραση των εμπόρων της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων στη συμπρωτεύουσα στην Αχαΐα και την Κοζάνη, τελευταία στιγμή.

Αρκετοί επιχειρηματίες σε Πολίχνη και Πάτρα, άνοιξαν σήμερα τα καταστήματά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας, χωρίς να υποδεχτούν πελάτες, σήκωσαν πανό και μαύρες σημαίες, ενώ κόλλησαν κηδειόχαρτα έξω από τα μαγαζιά τους.

Μετά την κίνηση της κυβέρνησης να ειδοποιήσει ότι τα καταστήματα δεν θα ανοίξουν τελικά, μόλις λίγες ώρες πριν προλάβουν αν υποδεχτούν τους πελάτες τους, οι έμποροι καταφεύγουν στο ΣτΕ.

«Δεν είναι μόνο άδικη η απόφαση»

Ο  πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών και Εμπόρων Κώστας Ιακώβου κατέθεσαν μέσω του δικηγόρου τους ασφαλιστικά μέτρα με σκοπό να ακυρωθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει να παραμείνουν  κλειστά τα καταστήματά τους.

Ο κ. Ιακώβου έκανε λόγο αδικία: «Υπάρχει αδικία καθώς τα κρούσματα σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι όμοια με τη Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί να ανοίγει σε μία περιοχή και όχι σε άλλη», ενώ ο κ. Ζορμπίδης τόνισε ότι «δεν είναι μόνο άδικη η απόφαση που κρατά κλειστή την αγορά, είναι και παράνομη».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ