Δευτέρα 14/6/2021

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία περνά από interview Έλληνες Εισαγγελείς!

Αν και ο Άρειος Πάγος τους επέλεξε ομόφωνα για τις θέσεις των εντεταλμένων εκπροσώπων της στην Ελλάδα, οι αρμόδιοι επιμένουν σε τηλε-συνέντευξη μέσω Skype

Από interview μέσω Skype θα περάσουν οι δύο από τους επτά Έλληνες εισαγγελικοί λειτουργοί που επέλεξε ομόφωνα ο Άρειος Πάγος για τις θέσεις των εντεταλμένων εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τους Εισαγγελείς Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου και Αμαλία Μπακαλώνη, από τους οποίους είχε ζητήσει περισσότερα στοιχεία για την εμπειρία τους η Γενική Εισαγγελέας Laura Codruţa Kövesi. Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί έστειλαν περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπειρία τους σε σχέση με απάτες μέσω διακίνηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Μάλιστα ο Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου με καριέρα 28 ετών, έχει χειριστεί τις τέσσερις από τις συνολικά 13 ευρω-απάτες που έχουν ερευνηθεί από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, όπου υπηρετεί τα τελευταία χρόνια. Όμως, αυτό φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό για τους αρμόδιους της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, οι οποίοι ζητούν και τηλε-συνέντευξη μέσω Skype, με τους εισαγγελείς που επέλεξε ομόφωνα ο Άρειος Πάγος, με ψήφους 11-0.

Αιχμές κατά συναδέλφου του

Ο κ. Τσορμπατζόγλου απάντησε εγγράφως πως δέχεται η διαδικασία του «interview», αφήνοντας αιχμές κατά του νεότερου συναδέλφου του, Δημήτρη Ζημιανίτη, ο οποίος απασχολείται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στο Λουξεμβούργο και προβλέπεται να ενημερώσει τους άλλους Ευρωπαίους συναδέλφους του για την επάρκεια τους. Ο κ. Ζημιανίτης φαίνεται πως είτε δεν υπεραμύνθηκε της ομόφωνης απόφασης του Αρείου Πάγου ως προς την επιλογή των Ελλήνων εισαγγελέων, είτε δεν έπεισε τους Ευρωπαίους συναδέλφους του.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Τσορμπατζόγλου έστειλε επιστολή στην Kristel SIITAM – NYIRI που είναι υπεύθυνη για το αρμόδιο working group και την τηλε-συνέντευξη, καλώντας την να απευθυνθεί ως προς την εμπειρία και επάρκεια του, στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς Frederic Baab που εκπροσωπεί τη Γαλλία και Ingrid Maschl-Clausen που εκπροσωπεί την Αυστρία, με τους οποίους είχε συνεργαστεί, όταν ο ίδιος, ο Γάλλος και η Αυστριακή συνάδελφοι του ήταν μέλη των μονίμων αντιπροσωπειών των κρατών τους στις Βρυξέλλες.

Αυτό, αν μη τι άλλο, αποτελεί τρανταχτή απόδειξη για την εμπειρία και επάρκεια του κ. Τσορμπατζόγλου, αφού έχει ήδη συνεργαστεί με δύο Ευρωπαίους Εισαγγελείς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ