Βουλή: Ακρόαση των ανώτατων δικαστικών για την ηγεσία του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ

Η απόφαση για την επιλογή του προέδρου του Αρείου Πάγου, θα ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Must Read

Η διαδικασία της ακρόασης των 12 υποψήφιων ανώτατων δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου και του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Ιουνίου από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Ως προς την επιλογή του νέου προέδρου του Αρείου Πάγου εξετάστηκαν έξι υποψήφιοι.

Από αυτούς στην πρώτη θέση βρέθηκαν η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου και οι αρεοπαγίτες Κωστούλα Φλουρή Χαλεβίδου και Θεόδωρος Κανελλοπουλος, ενώ ακολούθησαν η Μαρία Νικολακέα, Νίκος Πιπιλίγκας και Γρηγόρης Κουτσοκώστας.

Η απόφαση για την επιλογή του προέδρου του Αρείου Πάγου, θα ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αν επιλεγεί η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Γεωργίου, τότε η θητεία της θα είναι διετής μέχρι τη συνταξιοδότηση της, ενώ αν επιλεγεί νεώτερος αρεοπαγίτης, τότε η διάρκεια της θητείας του θα είναι τριετής μέχρι την συνταξιοδότηση του από το ανώτατο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος θεωρείται ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος ο οποίος είχε διατελέσει προϊστάμενος του Εφετείου της Αθήνας από το 2016 έως το 2018.

Μάλιστα ήταν ανάμεσα στους δικαστές που είχαν αντιδράσει σε ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την οποία καλούνταν η Πολιτεία να αναθεωρήσει την στάση της απέναντι στον τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.

Για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας η ακρόαση των προέδρων της Βουλής, ανέδειξε πρώτο τον Δημήτριο Σκαλτσούνη.

Ακολουθούν οι Ευαγγελία Νίκα, Παναγιώτης Ευστράτιου, Μαρία Καραμανωφ, Ιωάννης Γράβαρης και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Στην μακρόχρονη πορεία του ο Δημήτριος Σκαλτσούνης έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις. Μεταξύ άλλων ήταν εισηγητής στην απόρριψη της αίτησης αναστολής για την «Συμφωνία των Πρεσπών» που είχαν καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας και 13 Παμμακεδονικές Ενώσεις της Ομογένειας.

Αν το Υπουργικό Συμβούλιο επιλέξει τον κ. Σκαλτσούνη, θα παραμείνει στο «τιμόνι» του ΣτΕ για ένα χρόνο, καθώς μετά συνταξιοδοτείται, ενώ αν στόχος της κυβέρνησης είναι η παραμονή για μεγαλύτερο διάστημα, τότε αναμένεται να επιλεγεί κάποιος από τους Ευαγγελία Νίκα και Παναγιώτη Ευστρατίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This