Τρίτη 27/7/2021

Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι κατηγορούμενοι της κλινικής «Ταξιάρχαι» – 13 άνθρωποι πέθαναν από κορωνοϊό πέρυσι

Υποστήριξαν ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από τον ΕΟΔΥ για την μη μετάδοση του κορωνοϊού

Απολογήθηκαν σήμερα σε Τακτικό Ανακριτή τέσσερις γιατροί και ένα διευθυντικό στέλεχος της κλινικής «Ταξιάρχαι» για τους θανάτους ηλικιωμένων λόγω της παραβίασης των μέτρων αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊού.

Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σε τρεις από αυτούς επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι καταβολής εγγυοδοσίας 10.000 και 6.000 ευρώ, καθώς και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πριν ένα χρόνο σε βάρος των υπευθύνων και γιατρών της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι είχε ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη, μετά τον θάνατο από κορωνοϊό 13 ασθενών και τα 35 κρούσματα που έκαναν την εμφάνισή τους στη συγκεκριμένη κλινική.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Παναγιώτης Καρκούλας και Γιάννης Παπαριστείδης δήλωσαν:

«Η επέλαση του κορωνοϊού δεν αντιμετωπίζεται με αβάσιμες ποινικές διώξεις, όπως φάνηκε από την τραγική πραγματικότητα, που νόσησαν χιλιάδες πολίτες μέσα σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστηρίζουν πως το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος των πελατών τους αποδομήθηκε, αναφέροντας πως στην κλινική είχαν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ μέτρα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ