Πέμπτη 5/8/2021

Εισαγγελέας μπλοκάρει το συνέδριο των ναυτικών!

Υιοθετώντας επί λέξει λόγια του υπό καθαίρεση γενικού γραμματέα της ΠΝΟ

Το έκτακτο Πανναυτικό Συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη 29 Ιουνίου, με μοναδικό θέμα την… καθαίρεση του επί 27 χρόνια γενικού γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά, επιχειρεί να «μπλοκάρει» η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

  • Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος

Η Εισαγγελική Πάρεδρος Νικολίτσα Σμυρλή κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ σε κλειστό χώρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, καθώς με βάση σχετική ΚΥΑ απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των εννέα ατόμων σε κλειστό χώρο, ενώ επικαλείται ότι το πανναυτικό συνέδριο συγκλήθηκε ακύρως.

Η αίτηση συζητήθηκε το μεσημέρι με συνολικά 13 ναυτεργατικά σωματεία να τάσσονται εναντίον της αίτησης της Εισαγγελέως που ζήτησε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για τη διενέργεια του συνεδρίου που έχει ως θέμα την παύση του Γιάννη Χαλά, Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που αποτελεί το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών.

Κατά τη συζήτηση της αίτησης οι συνήγοροι των 13 ναυτεργατικών σωματείων ξέσπασαν εναντίον της εισαγγελικής λειτουργού, καθώς υιοθετεί κατά γράμμα κυριολεκτικά τις αιτιάσεις του υπό καθαίρεση γενικού γραμματέα της ΠΝΟ.

Μάλιστα αντιγράφει επί λέξει φράσεις σαν να είναι η εισαγγελική λειτουργός ο ίδιος ο κ. Χαλάς!

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που υπογράφει η εισαγγελική λειτουργός, αναφέρει μεταξύ άλλων, «να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή που μέχρι τη συζήτηση της αίτησης, αφενός μεν να απαγορεύει στην ΠΝΟ και στα μέλη της Τριμελούς Επιτροπής να αναπληρώνουν εμένα τον Γενικό Γραμματέα της ΠΝΟ» και υπογράφει η εισαγγελέας.

Σε άλλο σημείο με μαύρα κεφαλαία bold γράμματα αναφέρει: «ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΩΣ ΚΡΙΘΕΝ ΖΗΤΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ». Εννοεί προφανώς τον κ. Χαλά… Προφανώς, κάκιστο copy-paste

Η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά Ειρήνη Καραγιαννάκη όπου συζητήθηκε η αίτηση της εισαγγελικής παρέδρου, σχολίασε με νόημα: «Και οι κρίνοντες κρινόμαστε»…

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφαση του μέχρι τις 9 το πρωί της Τρίτης, μία ώρα πριν την έναρξη του Πανναυτικού Συνεδρίου για να κρίνει αν είναι νόμιμο για να πραγματοποιηθεί ή αν θα απαγορευτεί, όπως προτείνει η εισαγγελέας και ο υπό καθαίρεση (από τους εκπροσώπους των 13 ναυτεργατικών σωματείων) γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ