Κυριακή 25/7/2021

Νέο δικαστικό «χαστούκι» για τον Ιωάννη Αγγελή! Στο αρχείο η μήνυση κατά Σοφουλάκη

Μετά τη σε βάρος του δίωξη για παράβαση καθήκοντος, στο αρχείο μπαίνει αναφορά του κατά εισαγγελικού λειτουργού

Νέο δικαστικό «χαστούκι» για τον υποτιθέμενο βασικό μάρτυρα στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, καθώς τέθηκε στο αρχείο η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει σε βάρος του συναδέλφου του Λάμπρου Σοφουλάκη. Με διάταξη της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή η μηνυτήρια αναφορά του οδηγήθηκε στο αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προσφύγει κατά του συναδέλφου του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος είχε συντάξει το πόρισμα για την υπόθεση Novartis, που καταλόγιζε ευθύνες στον Αγγελή για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος. Όμως η Εισαγγελέας κυρία Ζουγρή που χειρίστηκε τη μηνυτήρια αναφορά, δεν διαπίστωσε κάτι σε βάρος του κ. Σοφουλάκη, ο οποίος είχε το σθένος να καταλογίσει ευθύνες στον πρώην επόπτη των Εισαγγελέων Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή, για τους δικούς του χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Ειδικότερα, ο κ. Σοφουλάκης είχε διαπιστώσει 28 κραυγαλέες αντιφάσεις του Ιωάννη Αγγελή στις καταθέσεις του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και σωρεία ανακολουθιών.
Μάλιστα κατήγγειλε τον κ. Αγγελή για «εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιµοτήτων ενόψει επερχόµενων βουλευτικών εκλογών».

Και όμως χάρη στον… ανακόλουθο «μάρτυρα κατηγορίας» Ιωάννη Αγγελή έστησαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τους δικούς του χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, ο οποίος έκανε το αυτονόητο, στέλνοντας στη Βουλή τις καταγγελίες για χρηματισμό σε βάρος πολιτικών προσώπων από την φαρμακοβιομηχανία…

Η Εισαγγελέας Χάιδω Ζουγρή είναι η δεύτερη εισαγγελική λειτουργός που διαπιστώνει τα ευτράπελα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Είχε προηγηθεί ο Αντεισαγγελέας Εφετών Σπύρος Παππάς που άσκησε σε βάρος του Αγγελή ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, γιατί είχε αρνηθεί να παραλάβει στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές που αφορούν γιο πολιτικού που εμφανίζεται να λαμβάνει χρηματικά ποσά από τη Novartis…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ