Νέο δικαστικό «χαστούκι» για τον Ιωάννη Αγγελή! Στο αρχείο η μήνυση κατά Σοφουλάκη

Μετά τη σε βάρος του δίωξη για παράβαση καθήκοντος, στο αρχείο μπαίνει αναφορά του κατά εισαγγελικού λειτουργού

Must Read

Νέο δικαστικό «χαστούκι» για τον υποτιθέμενο βασικό μάρτυρα στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, καθώς τέθηκε στο αρχείο η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει σε βάρος του συναδέλφου του Λάμπρου Σοφουλάκη. Με διάταξη της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή η μηνυτήρια αναφορά του οδηγήθηκε στο αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προσφύγει κατά του συναδέλφου του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος είχε συντάξει το πόρισμα για την υπόθεση Novartis, που καταλόγιζε ευθύνες στον Αγγελή για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος. Όμως η Εισαγγελέας κυρία Ζουγρή που χειρίστηκε τη μηνυτήρια αναφορά, δεν διαπίστωσε κάτι σε βάρος του κ. Σοφουλάκη, ο οποίος είχε το σθένος να καταλογίσει ευθύνες στον πρώην επόπτη των Εισαγγελέων Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή, για τους δικούς του χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Ειδικότερα, ο κ. Σοφουλάκης είχε διαπιστώσει 28 κραυγαλέες αντιφάσεις του Ιωάννη Αγγελή στις καταθέσεις του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και σωρεία ανακολουθιών.
Μάλιστα κατήγγειλε τον κ. Αγγελή για «εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιµοτήτων ενόψει επερχόµενων βουλευτικών εκλογών».

Και όμως χάρη στον… ανακόλουθο «μάρτυρα κατηγορίας» Ιωάννη Αγγελή έστησαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τους δικούς του χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, ο οποίος έκανε το αυτονόητο, στέλνοντας στη Βουλή τις καταγγελίες για χρηματισμό σε βάρος πολιτικών προσώπων από την φαρμακοβιομηχανία…

Η Εισαγγελέας Χάιδω Ζουγρή είναι η δεύτερη εισαγγελική λειτουργός που διαπιστώνει τα ευτράπελα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Είχε προηγηθεί ο Αντεισαγγελέας Εφετών Σπύρος Παππάς που άσκησε σε βάρος του Αγγελή ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, γιατί είχε αρνηθεί να παραλάβει στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές που αφορούν γιο πολιτικού που εμφανίζεται να λαμβάνει χρηματικά ποσά από τη Novartis…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This