Ένταση στη δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο – Έξαλλος ο ιατροδικαστής 

«Βαρύτατη προσβολή σε έναν ιατροδικαστική που έρχεται εδώ να περιγράψει τι βρήκε»

Must Read

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου εκδικάζεται υπόθεση θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου.

Κατά την διάρκεια της κατάθεσης του ιατροδικαστή Νίκου Καλογρηά, ο οποίος υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής «έδειξαν» ότι ο Ζακ πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο – κοινώς έμφραγμα- εξαιτίας του ξυλοδαρμού του έξω από το κοσμηματοπωλείο, οι δικηγόροι των κατηγορούμενων, ανέφεραν ότι εντολείς τους δικάζονται εξαιτίας της ιατροδικαστικής έκθεσης. 

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Καλογρηά ο οποίος έκανε λόγο για προσβολή: «Αν είναι δυνατόν, δεν το έχω ξανακούσει αυτό στα χρόνια που εργάζομαι. Βαρύτατη προσβολή σε έναν ιατροδικαστική που έρχεται εδώ να περιγράψει τι βρήκε. Μα είναι δυνατόν να μου λέτε ότι εγώ τους κατέστησα κατηγορούμενους, ο ιατροδικαστής; Να ανακαλέσετε άμεσα… Τι είναι αυτά τα πράγματα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ως ιατροδικαστής νιώθω σαν να πρέπει να απολογηθώ για τα ευρήματα της ιατροδικαστικής. Εμείς κάνουμε ο καθένα 1000 νεκροτομές και κάνουμε τη δουλειά μας» είπε ακόμη.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, ο ίδιος δεν μπορεί να κρίνει ποια τραύματα επακριβώς ήταν αυτά που πυροδότησαν το ισχαιμικό επεισόδιο στον 33χρονο.

Μάρτυρας: Δεν μπορούμε να ποσοστοποιήσουμε ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στο αποτέλεσμα.

Συνήγορος υπεράσπισης: Υπάρχουν έξι άνθρωποι που δικάζονται από αυτά που είπατε εσείς.

Μάρτυρας: Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Να ανακαλέσετε αυτό που είπατε. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας όπως κάνουμε κάθε μέρα σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι δυνατόν να είναι κατηγορούμενοι από εμένα; Ποτέ δεν έχω ξανακούσει στα είκοσι δύο χρόνια ότι ο ιατροδικαστής που κάνει τη δουλειά του δημιουργεί κατηγορουμένους. Δημιουργείτε εντυπώσεις και σε αυτούς τους ανθρώπους. Με προσβάλλατε. Έχω δικαίωμα … Και έχω και θυμό. Είναι δυνατόν να λέτε ότι ο ιατροδικαστής τους κατέστησε κατηγορουμένους;

Πολιτική Αγωγή: Οι πράξεις τους τους κατέστησαν κατηγορουμένους.

Η δίκη διεκόπη μετά από αίτημα του ιατροδικαστή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This