Με τον ψευτογιατρό «Dr. Kontos» ωσεί παρόντα συνεχίστηκε η δίκη

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κατηγορούμενου που νοσηλεύεται με κορωνοϊό για διακοπή της δίκης, καθώς λήγει μέσα στο Δεκέμβριο το 18μηνο προφυλάκισης του

Must Read

Με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και με ωσεί παρόντα τον κατηγορούμενο ψευτογιατρό Νίκο Κοντοστάθη συνεχίστηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ασθενών με βαριές ασθένειες και καρκινοπαθείς.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα διακοπής της δίκης που ζήτησε ο 48χρονος Dr Kontos, καθώς νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και δεν έχει χορηγήσει στους συνηγόρους του την προβλεπόμενη εξουσιοδότηση για να τον εκπροσωπήσουν στη δίκη.

Οι δικαστές αποφάσισαν να συνεχιστεί η δίκη με τον κατηγορούμενο ωσεί παρόντα.

Υπέρ της συνέχισης της ακροαματικής διαδικασίας είχε ταχθεί νωρίτερα και ο Εισαγγελέας της Έδρας ο οποίος ανέφερε σχετικά: «Με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορουμένου. Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο. Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει Covid, είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση στους δικηγόρους του. Ζητώ την πρόοδο της δίκης. Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου».

Σε άλλο σημείο της αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός συμπλήρωσε: «Πρέπει το δικαστήριό σας να προχωρήσει στην εκδίκαση, έχουμε πολλά θύματα που ζητούν ηθική δικαίωση. Είναι μία δίκη που πρέπει να διεξαχθεί με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να έχουμε απόφαση».

Αξίζει να σημειωθεί πως αν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου το δικαστήριο δεν έχει εκδώσει την απόφασή του, τότε ο κατηγορούμενος θα αποφυλακιστεί καθώς λήγει το 18μηνο της προφυλάκισής του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This