Σεκιουριτάς αυτόπτης μάρτυρας: «Χτυπούσαν τον Ζακ Κωστόπουλο με μεγάλη μανία»

«Σαν φύλακας απέκλεισα ότι ήθελε να κλέψει»

Must Read

«Κόλαφος» για τους κατηγορούμενους στη δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, έξω από το κοσμηματοπωλείο, ήταν η κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα, που εργαζόταν στο σημείο ως σεκιούριτι.

Ο μάρτυρας στην κατάθεσή του ανέφερε ότι ο Ζακ δέχτηκε σφοδρά χτυπήματα ενώ ήταν πεσμένος κάτω: «Είδα παρά πολύ μανία. Μεγάλη μανία. Ένα ασυγκράτητο μίσος μια οργή. Δεν ξέρω αν ήταν προσωπικό. Δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά, ούτε για εν δυνάμει κλέφτη» κατέθεσε ο 40χρονος μάρτυρας.

Σύμφωνα με όσα είπε, ο Ζακ δεν κρατούσε μαχαίρι αλλά: «πήρε ένα γυαλάκι αφηρημένα, το έτεινε στο διασώστη που έκανε πίσω. Δεν είδα προέκταση του γυαλιού, δεν υπήρχε απειλή και μετά το έριξε».

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας είπε ότι είχε γνωρίσει τον Ζακ Κωστόπουλο: «Όταν τον είδα είπα: ο Ζακ αποκλείεται. Δεν πίστεψα ούτε μια στιγμή ότι κάτι κακό ήθελε να κάνει. Σαν φύλακας το απέκλεισα. Δεν ήταν της ιδεολογίας να κλέψει, ούτε είχε ανάγκη να κλέψει απ’ότι έλεγε. Θεώρησα ότι κατά λάθος μπήκε» είπε και πρόσθεσε: «Η συμπεριφορά του ήταν να απεγκλωβιστεί, ότι μετάνιωσε που μπήκε. Ήταν σε υπερένταση και ταραχή. Δεν ήθελε να κάνει κάτι κακό. Ήταν σε κοινή θέα, ακάλυπτος χωρίς μια μάσκα και προσπαθούσε να βγει, όχι να μείνει μέσα ενώ έξω τον περίμενε κόσμος. Αν ήταν κλέφτης δεν θα ήθελε να βγει έξω».

Εισαγγελέας: Επιτέθηκε με γυαλί στο διασώστη του ΕΚΑΒ;

Μάρτυρας: Ναι. Πήρε ένα γυαλάκι. Προφανώς και για άμυνα το έβγαλε. Δεν απείλησε. Ο τραυματιοφορέας έκανε πίσω και του έδωσε το περιθώριο να φύγει. Ήταν μια ενστικτώδης κίνηση.

Πάρεδρος: Μπορείτε να προσδιορίσετε όταν λέτε γυαλάκι;

Μάρτυρας: Δεν το είδα να προεξέχει για αυτό το λέω γυαλάκι.

Ένορκος: Αφού σηκώθηκε με το γυαλί τί έγινε;

Μάρτυρας: Πήρε ένα γυαλάκι αφηρημένα, το έτεινε στο διασώστη που έκανε πίσω. Δεν υπήρξε προέκταση του γυαλιού, δεν υπήρχε απειλή και μετά το έριξε. Δεν το πήρε το γυαλί μαζί του, δεν απείλησε κανέναν.

Πολ. αγωγή: Είδατε να κρατάει μαχαίρι;

Μάρτυρας: Δεν είχε μαχαίρι. Δεν παρουσίαζε κάτι ή μια κίνηση ότι οπλοφορεί. Δεν έτεινε κάτι σε μαχαίρι ή σουγιά. Κατηγορηματικά το λέω.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι των κατηγορούμενων έκανε λόγο για αντιθέσεις στην κατάθεση του μάρτυρα στο δικαστήριο και στον ανακριτή. Μάλιστα, ζήτησαν να προβληθεί το βίντεο της επίθεσης και υποστήριξαν ότι ο μάρτυρας περιέγραψε περιστατικά που έλαβαν χώρα πριν από την παρουσία του στην υπόθεση.

Έπειτα κατέθεσε ο μάρτυρας ο οποίος διενέργησε την ιστολογική εξέταση: «η καρδιά του δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ήταν φυσιολογικότατη. Το ήπαρ ήταν λιπώδες που προέρχεται από διάφορους λόγους, χρήση φαρμάκων, αλκοόλ και άλλα. Ο θάνατος όταν σχετίζεται με το ήπαρ δεν είναι άμεσος, είναι μια αργή εξέλιξη, δεν αποδίδονται αιφνίδιοι θάνατοι σε αυτό» είπε και πρόσθεσε: «ο οργανισμός του ήταν επιβαρυμένος δεν ήταν υγιής άνθρωπος αλλά δεν έπαιξε σχέση με το θάνατο, αν και αυτό να το πει αρμόδιος είναι ο ιατροδικαστής».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This