Εισαγγελική έρευνα για φραστική επίθεση του δικηγόρου του Λεβέντη στην 24χρονη Γεωργία

«Μου επιτέθηκε φραστικά και προσπαθούσε να με κάνει να κάνω πίσω» κατήγγειλε για τον δικηγόρο η 24χρονη

Must Read

Οργή και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, κατά την διάρκεια της συνέντευξης στην οποία περιέγραφε τα όσα βίωσε το εφιαλτικό εκείνο βράδυ στη σουίτα, ότι δέχτηκε φραστική επίθεση από τον δικηγόρο του φερόμενου βιαστή της, Βασίλη Λεβέντη, μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

Όπως ανέφερε η 24χρονη κοπέλα, βρισκόταν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, όταν πήγε να κάνει την καταγγελία για ομαδικό βιασμό και χορήγηση ουσίας που παρέλυσε όπως λέει το κορμί και τις αντιστάσεις της. Η ίδια βρισκόταν εκεί χωρίς τον δικηγόρο της. Όπως δήλωσε η Γεωργία, συνήγορος του Β. Λεβέντη, Θεόφιλος Αλεξόπουλος της επιτέθηκε φραστικά και επιχείρησε να την πείσει να μη μιλήσει για την υπόθεση:

«Στο τμήμα ήμουν μόνη μου. Ανυπεράσπιστη. Δεν είχα τον δικηγόρο μου γιατί έλειπε σε ταξίδι. Υπήρχε μόνο η αντίθετη πλευρά. Υπήρχε και ο δικηγόρος τους, ο οποίος μου επιτέθηκε κιόλας. Οι αστυνομικοί τον έβγαλαν από την αίθουσα γιατί μου απηύθυνε τον λόγο και προσπαθούσε να με κάνει να κάνω πίσω» κατήγγειλε η 24χρονη και ανέφερε το όνομά του δικηγόρου μετά από ερώτηση που της έκανε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε να διερευνηθεί η καταγγελία της 24χρονης για τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο, ο οποίος υπερασπίζεται τον έναν από τους φερόμενους δράστες και γόνο της πανίσχυρης «δυναστείας» Δαυίδ-Λεβέντη. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζήτησε από την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξη να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «απόπειρας παράνομης βίας» σε βάρος του δικηγόρου κ. Αλεξόπουλου.

Η ίδια η 14χρονη και οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο Α.Τ. θα κληθούν να δώσουν κατάθεση, ενώ ο δικηγόρος θα καταθέσει ανωμοτί.

Διαψεύδει ο δικηγόρος

Από πλευράς του, ο δικηγόρος του 27χρονου Βασίλη Λεβέντη, εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας την καταγγελία της 24χρονης: «Σε κανένα σημείο της προανάκρισης αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα, την οποία δεν γνωρίζω και ασφαλώς η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη, όχι μόνο γιατί είναι έκνομη αλλά κυρίως γιατί δεν απηχεί στις αρχές και το ήθος μου, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μου στο λειτούργημα που ασκώ και στο σεβασμό που οφείλω και πάντοτε επιδεικνύω σε όλους τους παράγοντες της δίκης» ανέφερε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέστειλε την κομματική του ιδιότητα

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι έθεσε εκτός κόμματος τον Θεόφιλο Αλεξόπουλο μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση του βιασμού, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για “victim blaming”, που έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με το ηθικό και αξιακό φορτίο του κόμματος και της Αριστερά».

Διαβάστε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This