Υπόθεση Novartis: Απαλλάσσονται οι πολιτικοί, διώκονται οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν το σκάνδαλο!

Μία επίκουρη εισαγγελέας έκρινε πως ο Γεωργιάδης πρέπει να κληθεί για εξηγήσεις

Must Read

Μία εβδομάδα μετά τις κλήσεις σε απολογία των δημοσιογράφων που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis, κατά… διαβολική σύμπτωση τέθηκαν στο αρχείο οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για το σκάνδαλο Novartis σε βάρος των πρώην υπουργών Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου, η εμπλοκή των οποίων ήταν στο μικροσκόπιο της δικαστικής έρευνας εδώ και τρία χρόνια.

Το newsbreak.gr είχε αποκαλύψει εδώ και δύο εβδομάδες ότι ένα… αόρατο χέρι θα έκλεινε την προκαταρκτική εξέταση που είχε ξεκινήσει από την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, την οποία η κυβέρνηση απομάκρυνε τεχνηέντως πριν ολοκληρώσει την έρευνα της.

Μία από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν να καταργηθεί η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και να ενοποιηθεί με την Οικονομική Εισαγγελία.

Οι πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και δύο εβδομάδες για την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που αφορά τους δύο πολιτικούς, επιβεβαιώθηκαν σήμερα από τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστο Μπαρδάκη, ο οποίος αξιολόγησε τις σχετικές διατάξεις των επίκουρων εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Οι τρεις επίκουροι εισαγγελικοί λειτουργοί τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της αρχειοθέτησης της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί σε βάρος του πρώην επιτρόπου της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δ. Αβραμόπουλου.

Αντίθετα μία από τους επίκουρους εισαγγελείς είχε διαφορετική άποψη για τον νυν υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ειδικότερα, είχε τη γνώμη, ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός για εξηγήσεις.

Όμως οι δύο άλλοι εισαγγελείς και ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρ. Μπαρδάκης οδήγησαν τη δικογραφία στο αρχείο.

Για την υπόθεση χρηματισμών από τη Novartis έχουν αρχειοθετηθεί οι καταγγελίες σε βάρος συνολικά εννέα πολιτικών (Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμένος, Γιάννη Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος κ.α.).

Ανοιχτή παραμένει η δικογραφία σε βάρος του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου η οποία είναι στο στάδιο της ανάκρισης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This