Νέα καταδίκη του Κουρτάκη και των «Παραπολιτικών», τεκμηριώνει τον σκοτεινό ρόλο του

Το δήθεν ταξίδι του πρώην υπουργού Άμυνας με την Εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση «Noor 1» και η χρηματοδότηση από εμπλεκόμενους

Must Read

Ως κοινός συκοφάντης καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης για το δήθεν ταξίδι του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα που ερευνούσε την εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1».

Ο εκδότης είχε προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις κακουργηματικές διώξεις που είχαν ασκηθεί από την κ.Τζίβα τον Μάρτιο του 2018 σε συγκεκριμένα πρόσωπα, εταιρείες συμφερόντων των οποίων είχαν δώσει σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια στον καταδικασθέντα για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Τρεις μήνες μετά την άσκηση των κακουργηματικών διώξεων, ο Κουρτάκης μέσα από την εφημερίδα του «Παραπολιτικά», τον Ιούνιο του 2018, είχε συκοφαντήσει τον πρώην υπουργό Άμυνας και την εισαγγελική λειτουργό με το πρωτοσέλιδο «Παρέα στο Μονακό Καμμένος και Τζίβα».

Δρώντας ουσιαστικά ως «προστάτης» των εμπλεκομένων, ο εκδότης των Παραπολιτικών άφησε να εννοηθεί από φωτογραφίες ακόμα και χάρτες ότι η εισαγγελέας που «τόλμησε» να απαγγείλει διώξεις κατά προσώπων που εμπλέκονται στην χρηματοδότηση του ναρκοπλοίου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκαν προσχεδιασμένα στο Μονακό για να παρακολουθήσουν την Fοrmula 1!

Αφορμή για τα «περίεργα» συμπεράσματα της εφημερίδας ήταν το γεγονός ότι Καμμένος και Τζίβα ταξίδευαν με το ίδιο αεροπλάνο. Η αλήθεια ήταν τελείως διαφορετική και γνωστή, αν ο εκδότης-δημοσιογράφος και οι συνεργάτες του είχαν διασταυρώσει την «είδηση». Η εισαγγελέας Τζίβα μαζί με δύο συναδέλφους της και ακόμα δύο φιλικά άτομα είχαν περάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη νότια Γαλλία. Ταξίδεψαν στο ίδιο αεροπλάνο αλλά στην οικονομική θέση, εν αντιθέσει με τον πρώην υπουργό και τη σύζυγο του που είχαν πάει να παρακολουθήσουν την Formula 1 ως καλεσμένοι του πρίγκιπα Αλβέρτου.

Η τυχαία και όχι «προσχεδιασμένη» συνάντηση επιβεβαιώθηκε, όταν κάποιοι επιβάτες του αεροπλάνου είδαν τη σύζυγο του κ. Καμμένου που είναι δικηγόρος, να χαιρετάει στην πόρτα του Duty Free την εισαγγελέα, την οποία προφανώς και γνώριζε λόγω της ιδιότητας της, και να τη συστήνει στον Π. Καμμένο. Όλα αυτά αποδείχθηκαν στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης, ο διευθυντής Παναγιώτης Τζένος και η εφημερίδα «Παραπολιτικά» στην καταβολή 20.000 ευρώ για τη συκοφαντική δυσφήμηση του Πάνου Καμμένου.

Και δεύτερη καταδίκη Κουρτάκη από τον Π.Καμμένο

Δεν είναι η πρώτη καταδίκη του εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Κουρτάκης είχε καταδικαστεί σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης ενός εκ των ανηλίκων παιδιών του πολιτικού, καθώς στη ραδιοφωνική του εκπομπή στα «Παραπολιτικά», ισχυριζόμενος «ότι είναι αναρχικός, με τη Ρούπα» και πάει στα Εξάρχεια».

Η καταδίκη του Κουρτάκη είναι τελεσίδικη.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί το 2017 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε ποινή φυλάκισης 23 μηνών με τριετή αναστολή. Τότε είχε κριθεί ένοχος για συκοφαντική δυσφήμηση και των τριών ανήλικων γιων του Πάνου Καμμένου και για εξύβριση σε βάρος του τότε υπουργού Άμυνας.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε ομόφωνα και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, χωρίς ελαφρυντικά. Δεν του χορηγήθηκε ούτε αυτό του πρότερου σύννομου βίου λόγω άλλης αμετάκλητης καταδίκης για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης από τον Άρειο Πάγο.

Τα ερωτήματα πλέον για τα στοχευμένα δημοσιεύματα του Κουρτάκη και της εφημερίδας, θα πρέπει να γίνουν αντικείμενο γενικότερης δικαστικής έρευνας, από τους δικαστικούς λειτουργούς που διερευνούν την σκοτεινή υπόθεση του Noor 1.

Το σκεπτικό της απόφασης

Με την υπ’ αριθμ. 442/2022 απόφαση του το 15ο Τμήμα του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών απέρριψε τις εφέσεις των εμπλεκομένων και έτσι παραμένει το ποσό των 20.000 ευρώ που πρέπει να καταβάλουν η εφημερίδα “Παραπολιτικά”, ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης και ο διευθυντής Παναγιώτης Τζένος για την χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης του Π. Καμμένου.

Στο σκεπτικό τους οι δικαστές έκριναν μεταξύ άλλων:

“Δεν αποδείχθηκε ότι προέβησαν σε προηγούμενο έλεγχο της βασιμότητας των πληροφοριών που έλαβαν και εν συνεχεία διέδωσαν, εξαντλώντας κάθε μέσο που διέθεταν, καθώς δεν αποδείχθηκε ότι υπήρξαν πράγματι αυτόπτες μάρτυρες που τους μετέφεραν τις πληροφορίες περί συναντήσεων και συναναστροφής των ανωτέρω προσώπων, αφού ουδέποτε αυτές έλαβαν χώρα όπως αποδείχθηκε, σε κάθε δε περίπτωση, ακόμη κι αν θεωρηθεί ότι είχαν τέτοια πληροφόρηση, δεν φρόντισαν να την ελέγξουν και να τη διασταυρώσουν από άλλες πηγές κατά τα ανωτέρω, ως όφειλαν, εκ της ιδιότητάς τους.

Η γνώση δε του ψεύδους των περιστατικών που οι ανωτέρω περιέλαβαν στο επίδικο δημοσίευμα αποδεικνύεται εναργώς και από το γεγονός ότι, ενώ όλες οι προαναφερόμενες μηνύσεις που είχαν υποβληθεί σε βάρος του ενάγοντος και της εισαγγελέως, Ειρήνης Τζίβα, απορρίφθηκαν, καθώς δεν προέκυψε οποιαδήποτε επιλήψιμη συμπεριφορά εκ μέρους τους, εντούτοις, γνωρίζοντας την έκβαση των μηνύσεων αυτών, επανέφεραν και πάλι στο προσκήνιο τους ίδιους ισχυρισμούς, καταχωρώντας τους στο επίδικο δημοσίευμα, λαμβάνοντας έτσι γνώση απεριόριστος αριθμός αναγνωστών.

Συνεπώς, οι δεύτερος και τρίτος εναγόμενοι τέλεσαν σε βάρος του ενάγοντος το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, εφόσον με τους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς, που περιέχουν, ονειδισμό και αμφισβήτηση της προσωπικότητας του ενάγοντος”.

Χυδαία στοχοποίηση της Εισαγγελέως Τζίβα

Με την ευκαιρία της έκδοσης της απόφασης, ο δικηγόρος του Πάνου Καμμένου, Γιάννης Απατσίδης δήλωσε:

«Σε ό,τι με αφορά, αυτό που θέλω να φωτιστεί, δεν είναι τόσο η αυτονόητη δικαίωση του εντολέα μου κ. Καμμένου, όσο ότι μια ανεπίληπτη εισαγγελική λειτουργός, η κυρία Τζίβα, μια εισαγγελέας που τόλμησε να αγγίξει και να ελέγξει αυτούς που θεωρούν ότι θα παραμένουν πάντοτε σε ασυλία, δικαιώθηκε με ένα σκεπτικό που αποκαθιστά την αλήθεια και αποδεικνύει την δική της χυδαία στοχοποίηση. Αυτά που δέχονται οι κύριοι Εφέτες θα έπρεπε να τα είχαν διαγνώσει προ πολλού τα αρμόδια όργανα του Αρείου Πάγου, αντί να υποθάλπουν εξόφθαλμα αδικήματα και να στοχεύουν στην εξόντωση των έντιμων λειτουργών της Δικαιοσύνης. Προφανώς όμως κάποιοι είχαν άλλες προτεραιότητες, να ασχολούνται με γλυκά και ζαχαροπλαστεία.

Το όνομα της κυρίας Τζίβα, επειδή μάλλον στοιχειώνει πολλούς, είναι συνεχώς πρωτοσέλιδα σε τέτοιου είδους έντυπα, τα οποία δεν έχουν καμία άποψη για όσους δικαστές χορηγούν αφειδώς ελαφρυντικά σε κατηγορούμενους για 3 τόνους ηρωίνης, οι οποίοι πλέον κυκλοφορούν ελεύθεροι, την ίδια ώρα που καταδικάζουν με ισόβια κάθειρξη τα βαποράκια.

Είμαι σίγουρος ότι με το πλήρωμα του χρόνου κάποιοι θα πληρώσουν όπως πρέπει με ελαχιστότατη επιείκεια για τα πληρώματα που μετέφεραν ηρωίνη των κάθε λογής Εσκομπάρ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This