Αναβλήθηκαν οι δίκες με κατηγορούμενους Εισαγγελέα και δύο αστυνομικούς

Αλλοίωσαν βιβλία του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας για να «εμφανίσουν» δικογραφία που… λίμναζε επί 9 μήνες

Must Read

Αναβλήθηκαν οι δύο δίκες με κατηγορούμενους Εισαγγελέα Πρωτοδικών, δύο αστυνομικούς και γραμματέα του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αλλοίωσαν στις 13 και 14 Ιουνίου 2019 βιβλία της Εισαγγελίας και του Αστυνομικού Τμήματος, για να «εμφανίσουν» δικογραφία που παρέμενε ακίνητη επί 9 μήνες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με την έκδοση των δύο ψευδών βεβαιώσεων ότι η συγκεκριμένη δικογραφία είχε ανατεθεί προς έρευνα στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, η εισαγγελέας «απέκρυπτε τη δική της ευθύνη για καθυστέρηση ως προς την επεξεργασία και διεκπεραίωση της υπόθεσης που υπερέβαινε τους δύο μήνες όπως ορίζεται σχετικώς σε εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

«Το περιεχόμενο όμως των ανωτέρω δύο πιστοποιητικών δικονομικής πορείας ήταν ψευδές, καθόσον η αλήθεια είναι ότι από 24 Σεπτεμβρίου 2018 έως και την 13 Ιουνίου 2019 η ποινική δικογραφία βρισκόταν εις χείρας της πρώτης κατηγορουμένης, η οποία δεν είχε κάνει καμιά δικονομική ενέργεια επ’ αυτής και μόλις την 14 Ιουνίου 2019 κατόπιν αρξαμένης έρευνας από την εισαγγελέα εφετών Κέρκυρας απέστειλε για πρώτη φορά την ανωτέρω δικογραφίας στο ΑΤ Κέρκυρας με πρώτη παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης», αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.

Οι δύο αστυνομικοί παρενέβησαν σε ηλεκτρονικό βιβλίο και η γραμματέας του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας το παραποίησε.

Οι δύο δίκες στο Τριμελές Εφετείο Κέρκυρας αναβλήθηκαν για τις 10 Οκτωβρίου 2022 και 9 Ιανουαρίου 2023, μετά από σχετικό αίτημα της κατηγορούμενης εισαγγελέως, καθώς ο συνήγορός της ήταν σε δικαστήριο στο Εφετείο της Αθήνας.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη σχετικά με δικογραφία που χειριζόταν η συγκεκριμένη εισαγγελέας, καθώς σε βάρος της εκκρεμεί έρευνα που διενεργείται από Εφέτη-Ανακριτή στην Κέρκυρα για την εξαφάνιση εκατοντάδων δικογραφιών. Η εν λόγω εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει ήδη τεθεί σε προσωρινή αργία και έχει παραπεμφθεί στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Ο Εφέτης-Ανακριτής που έχει οριστεί μετά από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα, έχει καλέσει σε απολογία την εισαγγελέα, η οποία ήταν αρμόδια σε υποθέσεις υπεξαγωγής εγγράφων και κατάχρησης εξουσίας και από τα χέρια της φέρεται να πέρασαν πάνω από 150 δικογραφίες που «έκαναν φτερά». Κάποιες από αυτές βρέθηκαν στο σπίτι μιας φίλης της εισαγγελέα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This