Ο εισαγγελέας, οι κασέτες της ΕΥΠ και οι κατηγορίες για πλαστογραφία

Το παρελθόν του Νίκου Ποιμενίδη που εισηγήθηκε την ανάσυρση της μήνυσης Βγενόπουλου

Must Read

Από τη Μαρία Παναγιώτου

 

Τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστού εγγράφου, αντιμετωπίζει ο Νίκος Ποιμενίδης, ο εισαγγελέας που εισηγήθηκε την ανάσυρση μήνυσης του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, προκειμένου να βρεθεί ως εμπλεκόμενη σε αυτή την υπόθεση η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, έξι χρόνια μετά το θάνατο του επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, στον κ. Ποιμενίδη, έχει κατατεθεί μήνυση από συγγενείς αποβιώσαντος ιδιώτη, για πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου, για υπόθεση που αφορούσε στην αγοραπωλησία του αυτοκινήτου του. Για την υπόθεση, μάλιστα, βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική, προκαταρκτική εξέταση.

Μάλιστα, εξαιτίας αυτών των κατηγοριών, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, είχε αποφασίσει πριν από ένα χρόνο να μην προαχθεί ο κ. Ποιμενίδης από αντιεισαγγελέας Εφετών σε εισαγγελέας Εφετών, καθώς μέλη του εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους.

Ο κ. Ποιμενίδης, μάλιστα, δίνοντας εξηγήσεις στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, για την υπόθεση, απάντησε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε συμβιβαστική λύση, με τους συγγενείς του αποθανόντος.

Ο αντιεισαγγελέας Εφετών, ωστόσο, που υπηρετεί σήμερα στην Οικονομική Εισαγγελία, φαίνεται πως είναι εξαιρετικά πιεσμένος από την δυσμενή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και η οποία επηρέασε δραματικά την εισαγγελική του σταδιοδρομία.

Αναρωτιόμαστε, μάλιστα, εάν αυτή η πίεση σε συνδυασμό με άλλες πιέσεις που ενδεχομένως να δέχτηκε, επηρέασε την κρίση του για την εισήγηση ανάσυρσης, την οποία εν συνεχεία υπέγραψε ο προϊστάμενος του και επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης. Αναρωτιόμαστε, ακόμη, εάν μετά από αυτή την απόφαση, θα τον δούμε να ευνοείται στις νέες προαγωγές που πλησιάζουν.

Οι παραπάνω προβληματισμοί, ενισχύονται από το γεγονός, πως ο κ. Ποιμενίδης, στο σκεπτικό της εισήγησης για την ανάσυρση της μήνυσης του Ανδρέα Βγενόπουλου, ισχυρίζεται πως μία παράνομη ηχογράφηση που αναρτήθηκε στο σαιτ ifemerida, αποτελεί νέο στοιχείο, ακόμη κι αν δεν εμπεριέχει κανένα νέο στοιχείο. Εν ολίγοις, ο κ. Ποιμενίδης, υποστήριξε, πως το σώμα της ηχογράφησης, δηλαδή… η ίδια η κασέτα σαν αντικείμενο, είναι νέο στοιχείο, έστω κι αν δεν περιέχει τίποτα καινούργιο σαν πληροφορία (!).

Να υπενθυμίσουμε, ότι η συγκεκριμένη ηχογράφηση, στην οποία ακούγονται να συνομιλούν ο αποβιώσας επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος και μια επιχειρηματίας (όπως αναφέρεται), η οποία καταγράφεται με τα αρχικά «Δ.Μ.», ήρθε στο φως τον περασμένο Φεβρουάριο. Η συγκεκριμένη επιχειρηματίας υποστήριζε έωλα πως δήθεν διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τη κ. Θάνου και πως είχε – επίσης δήθεν- αναλάβει να μεσολαβήσει στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, προκειμένου ο Βγενόπουλος, να λάβει αρωγή για τις δικαστικές του υποθέσεις. Φυσικά, η συγκεκριμένη υπόθεση είχε εξεταστεί επί πολλούς μήνες, ύστερα από μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου, και βέβαια δεν είχε προκύψει καμιά ανάμειξη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα, ο ίδιος ο δικηγόρος του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε δηλώσει πως «ο κ. Βγενόπουλος δεν μήνυσε την κυρία Θάνου. Μήνυσε κάποια κυρία που εμφανιζόταν και μιλούσε για λογαριασμό της κυρίας Θάνου. Ποτέ δεν έχει πει ο κ. Βγενόπουλος ότι του ζήτησε χρήματα η κυρία Θάνου. Η μήνυση του κ. Βγενόπουλου δεν έγινε κατά της κυρίας Θάνου. Εγινε κατά της κυρίας αυτής που λοιδορούσε το όνομα της κυρίας Θάνου. Είναι λάθος να προσπαθείτε να εμφανίσετε τον κ. Βγενόπουλο ως αντίδικο της κυρίας Θάνου».

Αξίζει να αναφέρουμε, τέλος, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του κ. Ποιμενίδη, απασχολεί την επικαιρότητα με αρνητικό πρόσημο.

Την άνοιξη του 2016, είχαν βγει στη δημοσιότητα δύο νέες τότε συνομιλίες, τις οποίες είχε καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ, και οι οποίες είχαν ενταχθεί στη δικογραφία της υπόθεσης για την εγκληματική οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στις συνομιλίες, ακουγόταν ο πρώην υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος, να ενημερώνει πρόεδρο ΠΑΕ, για αποφυλάκιση κρατουμένου μετά από «ενέργεια» του τότε αντεισαγγελέα Εφετών Πειραιά Νίκου Ποιμενίδη, ο οποίος κατά εκείνη την χρονική στιγμή υπηρετούσε ως εισαγγελέας στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This