Η Ευαγγελία Νίκα το φαβορί για τη θέση της νέας προέδρου του ΣτΕ

Την ψήφισαν κι άλλοι, πέραν των βουλευτών της Ν.Δ.

Must Read

Η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ευαγγελία Νίκα, φαίνεται πως προκρίνεται για τη θέση της νέας προέδρου του ΣτΕ, καθώς έλαβε τις περισσότερες θετικές ψήφους στη χθεσινή σχετική ψηφοφορία της Διάσκεψης των Προέδρων, μετά την πολύωρη ακρόαση των υποψηφίων.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές μάλιστα, η Ευαγγελία Νίκα δεν ψηφίστηκε μόνο από τους παριστάμενους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Σημειωτέον πως η «γαλάζια» παράταξη ήταν χθες μείον δύο, οι οποίοι δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, που βρίσκεται στο νοσοκομείο λόγω της -επιτυχημένης- επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε την Τετάρτη για την τοποθέτηση διπλού στεντ, αλλά και για τον επίσης αντιπρόεδρο Θανάση Μπούρα, που νοσεί με κορωνοϊό.

Κατά τη χθεσινή ψηφοφορία, που ακολούθησε της μαραθώνιας ακρόασης των 15 υποψηφίων ανωτάτων δικαστικών, ακολούθησαν σε ψήφους την Ευαγγελία Νίκα οι επίσης αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Μιχαήλ Πικραμμένος και Μαρίνα Κωνσταντινίδου. Η Διάσκεψη των Προέδρων εισηγείται συνολικώς εννιά ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.

Η τελική απόφαση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Τον τελικό λόγο θα έχει, όπως πάντοτε, το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα. Εκείνο είναι που θα αποφασίσει και για τον νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Επικρατέστερος για το αξίωμα είναι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, καθώς έλαβε τις περισσότερες θετικές ψήφους στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε την Τρίτη. Ακολούθησαν σε ψήφους οι Γιώργος Χριστοδούλου, Δημήτρης Ασπρογέρακας και Μαριάννα Ψαρουδάκη.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απέστειλε ήδη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τον κατάλογο των εννέα ανώτατων δικαστικών λειτουργών που επιλέχθηκαν για τη θέση του νέου προέδρου του ΣτΕ, όπως επίσης και τον κατάλογο με τους 14 που προκρίθηκαν για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, εντός του Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των μελών των δυο ειδικών δικαστηρίων που συγκροτούνται για τον Νίκο Παππά και τους Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Ελένη Τουλουπάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This