Βγήκαν τα νυστέρια! Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί άλλες επιθέσεις

Τι λέει για τον θάνατο των τριών κοριτσιών και για την πειθαρχική έρευνα εις βάρος της

Must Read

«Κόκκινη γραμμή» βάζει εφεξής η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, η οποία μέσω ανακοίνωσης αφήνει να εννοηθεί ότι έχει διαφωνίες για το πόρισμα Καρακούκη Καλογρηά, αλλά κυρίως προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί άλλες προσωπικές επιθέσεις και δημόσιες τοποθετήσεις που θίγουν την επιστημονική της οντότητα.

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση που συνυπογράφει από κοινού με τον δικηγόρο της Γιάννη Απατσίδη, η ιατροδικαστής επισημαίνει επτά κομβικά σημεία της πολύκροτης υπόθεσης. Οπως επισημαίνει, πρώτη εκείνη ζήτησε τη συνδυαστική μελέτη των τριών θανάτων με σκοπό την ανεύρεση της αλήθειας, που να βασίζεται σε επιστημονικά, αλλά και προανακριτικά δεδομένα. Συμπληρώνει επίσης ότι στην κατάθεσή της περιέλαβε όλα «τα αληθή επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα» και τονίζει ότι όσα στοιχεία έχουν μέχρι σήμερα διαρρεύσει σχετικά με το πόρισμα των συναδέλφων της «ουδόλως επιβεβαιώνονται από τη νεκροψία-νεκροτομία».

Επίσης, σε σχέση με την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της και σε βάρος της κυρίας Τσάκωνα, που συνέταξε την πρώτη έκθεση για τη Μαλένα, κάνει λόγο για επιστημονικό Μεσαίωνα. Στην ανακοίνωση η κυρία Τσιόλα επισημαίνει ότι η συνάδελφός της Χριστίνα Τσάκωνα «έπραξε με συναίσθηση της ευθύνης της ως λειτουργού και ως ανθρώπου» σε ό,τι αφορά την περίπτωση της μικρής Ιριδας.

Σημαντικό επίσης είναι ότι, σύμφωνα με την ίδια, όσα στοιχεία έχουν διαρρεύσει κατά παραβίαση του δικαστικού απορρήτου «ουδόλως επιβεβαιώνονται από τη νεκροψία-νεκροτομία, και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των εισαγγελικών και δικαστικών Αρχών να αξιολογήσουν τα επιστημονικά και προανακριτικά στοιχεία της δικογραφίας και να αποφανθούν σχετικά», δείχνοντας ότι διαφωνεί με τις μετέπειτα ιατροδικαστικές έρευνες.

Σε άλλο σημείο, ωστόσο, φαίνεται να συμφωνεί με τον ασφυκτικό θάνατο, κάνοντας λόγο για «ισχυρή πιθανότητα ασφυκτικού θανάτου» με βάση τα ευρήματα (το πανάκι).
Τέλος, για τον πειθαρχικό έλεγχο η κυρία Τσιόλα αναφέρει ότι «προσβάλλει το Κράτος Δικαίου και καταλήγει να υιοθετεί απόψεις περί επιστημονικού Μεσαίωνα», ενώ αναφορικά με την ίδια διαμηνύει πως «δεν πρόκειται να ανεχθεί στο μέλλον διαρροές που θίγουν την αλήθεια και την προσωπικότητά της, είτε άτυπες είτε δίκην περιφερόμενων ιατροδικαστών, που επιζητούν δημοσιότητα και καταξίωση, μέσω της απαξίωσης των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών του Κράτους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This