«Βόμβα»! Στο σκαμνί ο εισαγγελέας που έβαλε στο αρχείο την υπόθεση θανάτου του Βαλυράκη

Θα λογοδοτήσει ο εισαγγελέας

Must Read

Ενώπιον των οργάνων της Δικαιοσύνης θα λογοδοτήσει ο εισαγγελέας ο οποίος έβαλε στο αρχείο τη δικογραφία για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, ενώ λίγους μήνες αργότερα ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις και προφυλακίστηκαν δύο ψαράδες για τη δολοφονία του πολιτικού σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη είχε προσφύγει σε βάρος του εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Προκοπίου που είχε χειριστεί την υπόθεση, για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος. Η προσφυγή έγινε δεκτή και πλέον ο εισαγγελικός λειτουργός θα πρέπει να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις για τις πράξεις ή τις παραλείψεις του.

«Ο εισαγγελέας θα ελεγχθεί για την απόφασή του να θέσει την υπόθεση Βαλυράκη στο αρχείο, όχι γιατί η οικογένειά του θέλει να έρθει σε ρήξη, αλλά γιατί δεν μπορεί μια υπόθεση, που κάτω από την εποπτεία άλλων λειτουργών της Δικαιοσύνης ολοκληρώθηκε ως προς το ανακριτικό σκέλος και τώρα πηγαίνει σε τακτική δικάσιμο, να επιχειρηθεί να περάσει στη λήθη από τον συγκεκριμένο άνθρωπο» δήλωσε χθες στην ΕΡΤ Χανίων ο Μανώλης Φωτάκης, ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας και προσωπικός φίλος του άτυχου 78χρονου πολιτικού.

Οι καταθέσεις

Υπενθυμίζεται πως μετά την απόφαση του κ. Προκοπίου να θέσει την υπόθεση Βαλυράκη στο αρχείο, η οικογένεια του πολιτικού προσέφυγε στον εισαγγελέα Εφετών Χαλκίδας και, με βάση στοιχεία και τις καταθέσεις δύο αυτοπτών μαρτύρων, ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις σε βάρος δύο αδελφών ψαράδων που φέρονται ότι εμπλέκονται στον θάνατο του πρώην υπουργού.

Μάλιστα, βάσει της κατάθεσης ενός αυτόπτη μάρτυρα, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι λογομάχησαν με τον Σήφη Βαλυράκη και ότι ο ένας από αυτούς τον χτύπησε με ένα κοντάρι, με αποτέλεσμα ο πολιτικός να πέσει από το φουσκωτό του στη θάλασσα και να χτυπηθεί θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους.

Μετά τις απολογίες τους, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση των δύο κατηγορούμενων ψαράδων. Ομως, μέσα σε έναν μήνα, οι κατηγορούμενοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, το οποίο αντικατέστησε την προσωρινή τους κράτηση με καταβολή εγγύησης 40.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο κ. Φωτάκης τη χαρακτήρισε «χρόνο-ρεκόρ για αποφυλάκιση» και ζήτησε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, ο συνήγορος της οικογένειας Βαλυράκη κατήγγειλε πως ο μάρτυρας που είδε το επεισόδιο των δύο ψαράδων με τον πολιτικό, αρχικά δέχτηκε επίθεση και στη συνέχεια επιχειρήθηκε η δωροδοκία του. Για την απόπειρα εκφοβισμού αλλά και δωροδοκίας του, ο μάρτυρας έχει προσφύγει στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This