«Λάδι» βγήκε Έλληνας διακινητής μεταναστών, με δώρο… νέο διαβατήριο

Must Read

Ατιμώρητος και τελικά… επιβραβευμένος βρέθηκε ένας Έλληνας διακινητής που προωθούσε στη χώρα μας παράτυπους μετανάστες και είχε καταδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων περί τα τέλη του 2015. Όπως προκύπτει από το προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Γ’ 1775 της 4ης Οκτωβρίου, αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του, προκειμένου να… βγάλει διαβατήριο!

«Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 19/9/2019, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ. 1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του Φ.Ν. του Γ. με την …/…2015 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδος σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, μετατραπείσα σε χρηματική, για την αξιόποινη πράξη της προώθησης στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας υπηκόων τρίτης χώρας που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος και είχαν εισέλθει παράνομα σε αυτό, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για την έκδοση διαβατηρίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην υπουργική απόφαση.

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί, πάντως, η ευκολία με την οποία έγινε η απονομή χάρης δίχως να υπολογιστεί ο κίνδυνος επανάληψης της προώθησης παράτυπων μεταναστών στον ελλαδικό χώρο από τον συγκεκριμένο Έλληνα πολίτη.

Με την ίδια υπουργική απόφαση αίρονται και οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του αλλοδαπού υπηκόου M.J. του L. σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών, ανασταλείσα επί τριετία, για την αξιόποινη πράξη της κλοπής από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, προκειμένου να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση.

Τέλος, Έλληνας πολίτης θα μπορέσει να ανανεώσει την άδεια εργασίας του ως σεκιούριτι παρά την καταδίκη του για το αδίκημα της υπεξαίρεσης. «Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του Λ.Π. του Χ. με την …/…2012 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, ανασταλείσα επί τριετία, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης προκειμένου να δύναται ο αιτών να ανανεώσει την άδεια εργασίας ως προσωπικό ασφαλείας ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security)».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This