Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Εγγύηση–μαμούθ (26.000.000$) είναι έτοιμος να δώσει ο Λαβίδας για να βγει από την φυλακή

Να πληρώσει όσο όσο, προκειμένου να βγει από τη φυλακή όπου κρατείται μετά τη σύλληψή του, είναι διατεθειμένος ο Τηλέμαχος Λαβίδας, που βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για την εμπλοκή του σε χρηματιστηριακή απάτη μεγατόνων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές Αρχές αναζητούν τον 54χρονο φίλο του Γιώργο Νίκα, τον δεύτερο Έλληνα που φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση της αθέμιτης εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Τηλέμαχος Λαβίδας κατέθεσε μέσω των δικηγόρων του πρόταση για την αποφυλάκισή του με εγγύηση που αγγίζει τα 26.000.000 δολάρια! Το «πακέτο» της εγγύησης «μαμούθ» που προτείνει ο κατηγορούμενος ήρθε μετά την άρνηση της εισαγγελέως Denise Cote να κάνει δεκτή την αρχική πρόταση της νομικής ομάδας που τον υπερασπίζεται για καταβολή εγγύησης ύψους 500.000 δολαρίων.

Η εισαγγελική λειτουργός απέρριψε την αίτηση με το σκεπτικό ότι ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να διαφύγει στο εξωτερικό και ζήτησε την παράταση της κράτησής του στο ομοσπονδιακό κρατητήριο του Μανχάταν.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, οι δικηγόροι επανήλθαν με νέα πρόταση που περιλαμβάνει 25.000.000 δολάρια, τα οποία εξασφαλίζονται από το πολυτελές διαμέρισμα της οικογένειας στο Upper East Side, με εγγυήτριες τη μητέρα, τη σύζυγο και τις τρεις αδελφές του. Επίσης, τέσσερις φίλοι και συγγενείς θα υπογράψουν μία επιπλέον εγγύηση ύψους 1.000.000 δολαρίων, με τους τρεις να βάζουν υποθήκη τα σπίτια τους ως εξασφάλιση! Μάλιστα, στην αίτηση σημειώνεται η δυνατότητα να του επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός με «βραχιολάκι» με εντοπιστή GPS, ενώ ο Λαβίδας εξετάζει το ενδεχόμενο να προσλάβει και ιδιωτικούς φύλακες για να τον επιτηρούν.

Ο ίδιος και ο συγκατηγορούμενός του Γιώργος Νίκας βρίσκονται στη δίνη ενός μεγάλου χρηματιστηριακού σκανδάλου, καθώς φέρεται ότι διακινούσαν πληροφορίες αναφορικά με μετοχές, αποκομίζοντας εκατομμύρια δολάρια. Πάντως, ο Τηλέμαχος Λαβίδας έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ οι συνήγοροί του διαβεβαιώνουν σε επιστολή τους πως δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ, ούτε να υποβάλει την οικογένεια και τους στενούς του φίλους «σε τεράστια οικονομική δυσκολία για να δραπετεύσει από τη Δικαιοσύνη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ