Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Στη φυλακή θα παραμείνει ο ανίερος Αρχιμανδρίτης

Must Read

Στις Φυλακές Τρικάλων θα παραμείνει ο 53χρονος αρχιμανδρίτης Θεόκλητος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 27,5 ετών για κατ’ επανάληψη σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, ηλικίας 10 και 14 ετών, αλλά και για κατοχή πλούσιου πορνογραφικού υλικού.

Οι αρεοπαγίτες που επικύρωσαν την καταδικαστική εφετειακή απόφαση δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό. Αντιθέτως, προκλήθηκε αποτροπιασμός για τις πράξεις του με όσα ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα. «Παίζουμε σαν τις παλιόγατες», έλεγε στα δύο παπαδάκια!

Ο αρχιμανδρίτης, αρχικά δημιούργησε πνευματική σχέση με τους ανηλίκους. Και, όταν απέκτησε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, αγόρασε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 ψηφιακοί δίσκοι, οι οποίοι περιείχαν ασελγείς πράξεις που διενεργούνταν από και με ανηλίκους.

Κέρδισε την εμπιστοσύνη των γονέων

Τον Φεβρουάριο του 2011 χρίστηκε αρχιμανδρίτης και μετακινήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε περιοχή της Αττικής, όπου υπήρχαν τα δύο παπαδάκια, τα οποία είχαν εκφράσει την επιθυμία να γίνουν ιερωμένοι. Η μητέρα του ενός ήταν μέλος του φιλόπτωχου ταμείου της ενορίας.

Ο αρχιμανδρίτης στη συνέχεια κέρδισε την εμπιστοσύνη των γονέων των δύο αγοριών, που έπαιρναν άδεια από το σπίτι τους και έμεναν με τον «πνευματικό» τους τόσο στην εκκλησία (και το Ιερό της) όσο στο σπίτι του. Συνεπώς, ο πατέρας Θεόκλητος είχε το χρόνο αλλά και την ευχέρεια να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις, οι οποίες «προσβάλλουν την αγνότητα της παιδικής ηλικίας», όπως τόνισαν οι αρεοπαγίτες.

Τους ζητούσε να κάτσουν στα πόδια του και με τα χέρια του έτριβε τους ώμους των παιδιών. Ακολούθως, τους φορούσε ακουστικά και τους έβαζε να βλέπουν πορνογραφικό υλικό. Επίσης, ζητούσε από τους ανήλικους να γδύνονται μπροστά του.

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 27,5 ετών (με ανώτερο όριο έκτισης ποινής τα 25 χρόνια) και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This