Παρασκευή 18/6/2021

Νέα πρόεδρος στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων η Βασιλική Θάνου

Πρόεδρος της Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων, εξελέγη η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου μετά τη διενέργεια αρχαιρεσιών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Μαρτίου. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη, η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Καλού Ειρήνη και αντιπρόεδροι, ο Πρόεδρος Εφετών ε.τ., Μπαλντάς Κωνσταντίνος και ο Εισαγγελέας Εφετών, Κασαλιάς Ευάγγελος.

Η Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων, ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1984 και διαλύθηκε το 2005, λόγω συνταξιοδότησης των μελών της. Τον Νοέμβριο του 2016, εγκρίθηκε με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, η επανίδρυση αλλά και το καταστατικό της Ένωσης, μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσαν 40 ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί, μεταξύ των οποίων και η κ. Θάνου.

Δείτε επίσης: Συνελήφθησαν οι ένοχοι για τον εμπρησμό του ξενοδοχείου στη Λεωφόρο Συγγρού

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανώτεροι και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί κατέθεσαν το αίτημα, επειδή θεώρησαν πως είχαν ανάγκη από ανάλογη εκπροσώπηση, όταν τον Ιούνιο του 2016, εξελέγη πρόεδρος στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ο Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο οποίος εκείνη την περίοδο είχε τον βαθμό του προέδρου Πρωτοδικών.

Ήταν, εξάλλου, η πρώτη φορά από το 1953 όταν και ιδρύθηκε η Ένωση Δικαστικών και Εισαγγελέων -η οποία αποτελεί την αρχαιότερη ένωση δικαστών- που τη θέση του προέδρου δεν αναλάμβανε ανώτατος δικαστικός λειτουργός αλλά πρόεδρος Πρωτοδικών. Σήμερα η Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων αριθμεί πλέον 150 μέλη. Οι πρώτες αρχαιρεσίες της Ένωσης είχαν πραγματοποιηθεί το 2017 και πρόεδρος είχε εκλεγεί ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Σακκάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ