Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Να τελειώνουμε με τον… πατερούλη

Όταν αποκαλύπταμε στο newsbreak.gr το θέμα με τα οικόπεδα-προσάναμμα στην περιοχή του Ματιού, δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι ένα χρόνο μετά την τραγωδία, που στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας, κάποιοι συνέχιζαν στο ίδιο βιολί.

Από τον
Νίκο Ελευθερόγλου

Αυτό της αδιαφορίας, του ωχαδελφισμού και φυσικά της ανελέητης γραφειοκρατίας, που αποτελεί το μεγαλύτερο εφιάλτη των πολιτών, που θέλουν να έχουν την όποια σχέση με το δημόσιο.

Ακόμη μεγαλύτερο σοκ μας είχε προκαλέσει ότι την ημέρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τιμούσε την μνήμη των θυμάτων στο ετήσιο μνημόσυνο, κάποιοι έκρυβαν τις εικόνες-ντροπής, που κυριαρχούσαν στην περιοχή, με κορμούς εγκαταλελειμμένους, έτοιμους να πάρουν φωτιά και να δημιουργήσουν νέο σκηνικό θανάτου στην περιοχή.
Από τη μια χαιρόμαστε που με τα ρεπορτάζ μας ευαισθητοποιήθηκε ο πρωθυπουργός και έδωσε εντολή να λυθεί το θέμα.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε δόθηκε η δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση να παρεμβαίνει εκτάκτως για να αντιμετωπίζει τις συνέπειες φυσικών καταστροφών, ήδη από σήμερα το πρωί, συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και καθαρίζουν την έκταση στην οποία είχαν συγκεντρωθεί κορμοί δέντρων και εύφλεκτα υλικά.
Από την άλλη, όμως, λυπόμαστε γιατί αυτό που πρέπει να είναι αυτονόητο χρειάζεται την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Δεν μπορεί η Ελλάδα να συνεχίζει να λειτουργεί με εντολές… άνωθεν. Ας ελπίσουμε το πρώτο Νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, με το οποίο ουσιαστικά φιλοδοξεί να προχωρήσει στην επανίδρυση του κράτους, να γίνει πράξη.

Να κάνει δηλαδή πραγματικότητα την επανάσταση του αυτονόητου και της λογικής. Ότι το κράτος μπορεί να λειτουργεί χωρίς την παρέμβαση του εκάστοτε… πατερούλη.
Αυτό θα είναι μια νίκη της κοινής λογικής απέναντι στην παράνοια και στο παραλογισμό που επικρατεί χρόνια τώρα στη δημόσια διοίκηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ