Τι έχει σκοπό να κάνει η κυβέρνηση με τους «ξεχασιάρηδες» Σκοπιανούς;

Must Read

Είδαμε τις χειραψίες και τα χαμόγελα, ακούσαμε μεγάλα λόγια και μικρές δικαιολογίες ένθεν και ένθεν για την σημασία και την «αξία» της (κατάπτυστης) Συμφωνίας των Πρεσπών…

Στη διάρκεια των 8 μηνών που έχουν περάσει ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έκανε κάποιες κινήσεις (σαν να βάζει ζάχαρη άχνη σε ένα κέικ που μας έχει… αρπάξει)  ώστε να δείξει ότι σέβεται τους όρους της Συμφωνίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγινε «πρώην πρωθυπουργός» και η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση της Ελλάδος με τον πρωθυπουργό να συναντάται στις ΗΠΑ με τον Σκοπιανό ομόλογό του και να του δηλώνει ότι εκείνος «δεν θα είχε υπογράψει την συμφωνία»…

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη, διότι «ροκανίζουν» το χρόνο μέχρι τη στιγμή που θα μπούν (ελέω Τσίπρα) σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που επιθυμούν διακαώς από την πρώτη στιγμή που η προηγούμενη κυβέρνηση τους άνοιξε διάπλατα την πότρα!

Όμως όλα αυτά είναι λίγο ως πολύ γνωστά…

Όπως είναι γνωστό και αντιληπτό (το έχουμε αναδείξει αρκετές φορές από το newsbreak.gr) ότι ο Ζάεφ είναι επιδεικτικά «ξεχασιάρης» και εξαιρετικά ικανός στο να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού ή αλλιώς κινήσεις που «ρίχνουν στάχτη στα μάτια», πολύ καλά καμουφλαρισμένες πίσω από «επιθέσεις» εκτίμησης, αναγνώρισης και φιλίας.

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική…

Το «βόρεια» όλο και συχνότερα γίνεται άχρηστο συνθετικό, το θέμα της προστασίας των Μακεδονικών προϊόντων δεν είναι απόλυτη και ξεκάθαρη προτεραιότητα και η καπηλεία τόσο του πολιτισμού μας όσο και της ιστορίας μας είναι εμφανής αν κρίνει κανείς από τις παρεμβάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με μνημεία που ακόμα βρίσκονται στην πόλη των Σκοπίων, ενώ θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είχαν αποσυρθεί.

Για παράδειγμα να αναφέρουμε:

  • Τα αγάλματα των οκτώ Αρχαίων Μακεδόνων βασιλέων στη Γέφυρα των Πολιτισμών στο κέντρο των Σκοπίων
  • Το μνημείο της Λυδίας της Φιλιππησίας
  • Το μνημείο για τα παιδιά – πρόσφυγες σε πλατεία απέναντι από τη Βουλή. Η ελληνική πλευρά υπενθύμισε ότι το 2016 τοποθετήθηκε εκεί πινακίδα με τον Ήλιο της Βεργίνας και με την απαράδεκτη αναφορά σε «γενοκτονία των Μακεδόνων» στην Ελλάδα
  • Ο Ήλιος της Βεργίνας σε κεντρικό δρόμο των Σκοπίων. Η άλλη πλευρά ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ιδιωτικό χώρο
  • Τεράστια πινακίδα σε κτίριο με τίτλο «Αρχαιολογικό Μουσείο της Μακεδονίας»

Ναι! Το ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν θα ψήφιζε την συμφωνία είναι σημαντικό. Όμως δεν αρκεί μόνο αυτό…

Οι γείτονες έχουν αποδείξει ότι… ξεχνάνε ζώντας στη σφαίρα του «δε βαριέσαι». Ο πολιτισμός μας και η ιστορία μας είναι αδιαπραγμάτευτα, όπως αδιαπραγμάτευτα είναι και τα προϊόντα που φέρουν το όνομα «Μακεδονία», που εξάγονται σε εκατοντάδες χώρες του εξωτερικού και από αυτά ζει ένα τεράστιο κομμάτι της οικονομίας της Βορείου Ελλάδος.

Είναι ανεπίτρεπτο η νέα κυβέρνηση να ανεχθεί την «επιλεκτική μνήμη» των Σκοπιανών. Οφείλει λοιπόν να δράσει συντονισμένα, αποφασιστικά και άμεσα ώστε να μην χάσουμε αυτά που μας ανήκουν και δεν χωρούν καμία «έκπτωση», ή διαπραγμάτευση.

Ελπίζουμε η αντίθεση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του στην Συμφωνία να μην είναι απλά ένα προεκλογικό «τσιτάτο» και να δει σοβαρά την επόμενη μέρα, διότι αν δεν το κάνει (η επόμενη μέρα) θα είναι δύσκολη και προδοτική απέναντι σε όλους αυτούς που όχι μόνο τον ψήφισαν αλλά τον εμπιστεύτηκαν την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και το βιός τους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This