Άγνωστες λέξεις η «ευθιξία», ο «σεβασμός» και η «συγγνώμη» κύριε Διαματάρη

Must Read

Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό… Άλλωστε στη χώρα μας ισχύει -εδώ και πάρα πολλά χρόνια- η παροιμία ότι «στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις».

Και με αυτή τη λογική, κάποιοι δηλώνουν όχι ότι είναι αλλά ότι θα ήθελαν να είναι. Και ναι μεν αυτό σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να γίνει από διασκεδαστικό έως αποδεκτό (χαρακτηρίζοντας απλά τον… δηλωσία «φαφλατά») όμως σε επίπεδο διακυβέρνησης είναι -τουλάχιστον- απαράδεκτο!

«Κάτοχος μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο Columbia»! Δεν το λες και λίγο…

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, όμως αποδείχθηκε ότι η αλήθεια απέχει όσο η Αθήνα από το γνωστό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης!

Διαβάσαμε την εξήγηση που έδωσε ο υφυπουργός και αυτό ήταν όλο! Δεν ακούσαμε καμία «συγγνώμη» και δεν είδαμε κανένα ίχνος ευθιξίας. Αντ’ αυτού ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κύριος Διαματάρης δήλωσε απογοητευμένος που το ψέμα του αποτέλεσε αφορμή για… αρνητικό σχολιασμό!

Συγγνώμη τώρα: Είμαστε σοβαροί;

«Από εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι» που λέει ο σοφός λαός; Δεν θα πούμε αν ο συγκεκριμένος κύριος είναι άξιος για την θέση ούτε θα τον κρίνουμε (καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα δεν το έχουμε δει ακόμα), όμως δεν είναι δυνατόν ένα δημόσιο πρόσωπο σε μία τόσο νευραλγική λέξη αφενός να μην ζητήσει μία συγγνώμη ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων να είχε υποβάλλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, κάτι που θα ήταν αναμενόμενο σε κάποιο… πολιτισμένο κράτος!

Στην Ελλάδα του 2019 όμως, μία καθαρίστρια διασύρεται και φυλακίζεται επειδή πλαστογράφησε την ημερομηνία στο απολυτήριο του δημοτικού γιατί είχε ανάγκη να θρέψει τα παιδιά της, ενώ όταν ένας πολιτικός λέει ψέματα για τις ικανότητές του είμαστε ικανοποιημένοι έστω και αν η δικαιολογία είναι παιδαριώδης…

Δυστυχώς αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά ότι οι… εκπτώσεις στην πολιτική ζωή του τόπου συναγωνίζονται επάξια αυτές της Black Friday!  

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This