NOVARTIS: Όντως το μεγαλύτερο σκάνδαλο πολυεθνικής στην μεταπολίτευση

Must Read

Επειδή τα παπαγαλάκια δεν δουλεύουν με το αζημίωτο, αντίθετα όπως έχουμε πει η πολυεθνική έχει προσλάβει εταιρεία δημοσίων σχέσεων η οποία και ενορχήστρωσε όλη την φαρσοκωμωδία περί σκευωρίας, ας δώσουμε ένα απλό συγκριτικό μέγεθος για να καταλάβετε την σημασία του σκανδάλου της Novartis.

Η Siemens για παράδειγμα που είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην μεταπολίτευση, όπου αποδεδειγμένα υπουργοί και πολιτικά κόμματα εισέπραξαν μίζες από την γερμανική συμμορία, Γερμανότουρκική για την ακρίβεια, διώχθηκε κι αυτή στην Αμερική με τον ίδιο νομό που διώχτηκε και η Novartis . Τον FCPA. Κλήθηκε λοιπόν να πληρώσει ένα τεράστιο πρόστιμο για μίζες στην Αργεντινή, στην Βενεζουέλα, Μεξικό, Ισραήλ, Μπαγκλαντές, Κίνα και αλλού. Για τις μίζες στην Ελλάδα ξέρετε πόσα πλήρωσε; Μηδέν! Όπως το ακούτε, μηδέν! 

Δηλαδή η Siemens που αποδεδειγμένα χρημάτισε έλληνες πολιτικούς και κόμματα στην Ελλάδα, για το σκέλος της Ελλάδας, δεν πλήρωσε ούτε δολάριο. Φανταστείτε λοιπόν τι έχουν στα χέρια τους οι αμερικάνοι για την Novartis, τι ξέρει η ίδια η πολυεθνική, και δέχτηκε να πληρώσει ένα κολοσσιαίο πρόστιμο, το μεγαλύτερο που έχει εισπραχθεί για μία μόνο χώρα στην αμερικανική ιστορία όπως είπε ο Παύλος Σαράκης.

Εδώ ακριβώς δικαιώνεται ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που είχε δηλώσει ότι μιλάμε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Τουλάχιστον από τα χαρτιά των αμερικανών, αυτό προκύπτει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This