Δευτέρα 21/6/2021

NOVARTIS: Όντως το μεγαλύτερο σκάνδαλο πολυεθνικής στην μεταπολίτευση

Επειδή τα παπαγαλάκια δεν δουλεύουν με το αζημίωτο, αντίθετα όπως έχουμε πει η πολυεθνική έχει προσλάβει εταιρεία δημοσίων σχέσεων η οποία και ενορχήστρωσε όλη την φαρσοκωμωδία περί σκευωρίας, ας δώσουμε ένα απλό συγκριτικό μέγεθος για να καταλάβετε την σημασία του σκανδάλου της Novartis.

Η Siemens για παράδειγμα που είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην μεταπολίτευση, όπου αποδεδειγμένα υπουργοί και πολιτικά κόμματα εισέπραξαν μίζες από την γερμανική συμμορία, Γερμανότουρκική για την ακρίβεια, διώχθηκε κι αυτή στην Αμερική με τον ίδιο νομό που διώχτηκε και η Novartis . Τον FCPA. Κλήθηκε λοιπόν να πληρώσει ένα τεράστιο πρόστιμο για μίζες στην Αργεντινή, στην Βενεζουέλα, Μεξικό, Ισραήλ, Μπαγκλαντές, Κίνα και αλλού. Για τις μίζες στην Ελλάδα ξέρετε πόσα πλήρωσε; Μηδέν! Όπως το ακούτε, μηδέν! 

Δηλαδή η Siemens που αποδεδειγμένα χρημάτισε έλληνες πολιτικούς και κόμματα στην Ελλάδα, για το σκέλος της Ελλάδας, δεν πλήρωσε ούτε δολάριο. Φανταστείτε λοιπόν τι έχουν στα χέρια τους οι αμερικάνοι για την Novartis, τι ξέρει η ίδια η πολυεθνική, και δέχτηκε να πληρώσει ένα κολοσσιαίο πρόστιμο, το μεγαλύτερο που έχει εισπραχθεί για μία μόνο χώρα στην αμερικανική ιστορία όπως είπε ο Παύλος Σαράκης.

Εδώ ακριβώς δικαιώνεται ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που είχε δηλώσει ότι μιλάμε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Τουλάχιστον από τα χαρτιά των αμερικανών, αυτό προκύπτει.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ