Χειροπέδες σε πυροσβέστες που εμπλέκονται σε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Ήπειρο

Must Read

Δύο πυροσβέστες εμπλέκονται -σε διαφορετικό βαθμό- σε μεγάλη σπείρα διακίνησης «σκληρών» ναρκωτικών με έδρα την Πρέβεζα, αλλά «πλοκάμια» σε ολόκληρη την Ήπειρο, την οποία εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πρέβεζας.

Μεταξύ των έντεκα πρώτων που έχουν συλληφθεί και οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα ήταν ο ένας πυροσβέστης και μια γυναίκα, που αφέθηκαν ελεύθεροι με πλημμεληματικές κατηγορίες, καθώς έγινε δεκτός ο ισχυρισμός τους ότι προμηθεύονταν ναρκωτικά για δική τους χρήση. Σε βάρος των υπόλοιπων εννέα, που κρατούνται, συμπεριλαμβανομένου και του δεύτερου πυροσβέστη, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για βαριά κακουργήματα που αφορούν τη δράση της σπείρας.

Ύστερα από μήνες ερευνών, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν κοκαΐνη, κάνναβη και MDMA από τον Οκτώβριο του 2019 υπό τις οδηγίες του συλληφθέντα αρχηγού και των δύο υπαρχηγών του, του πυροσβέστη και ενός ακόμη, που αποθήκευαν τα ναρκωτικά σε «καβάτζες». Από αυτές τα παραλάμβανε πάλι ο αρχηγός και τα παρέδιδε στα υπόλοιπα τέσσερα μέλη, τα οποία τα διακινούσαν σε χρήστες.

Συνθηματική γλώσσα

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότερα από 70 άτομα που αγόραζαν ναρκωτικά από αυτούς, ενώ ενδεικτικό της οργάνωσής τους ήταν ότι συνομιλούσαν με συνθηματική γλώσσα μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων στο όνομα ανύπαρκτων προσώπων.

Από σπίτια, οχήματα και υπαίθριους χώρους, όπου έκαναν έρευνες εκπαιδευμένοι σκύλοι, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, 27 χρυσές λίρες, ένα πεντόλιρο του 1893, 500 δολάρια, αλλά και ένα πιστόλι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This