Τρίτη 22/6/2021

Χειροπέδες σε πυροσβέστες που εμπλέκονται σε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Ήπειρο

Δύο πυροσβέστες εμπλέκονται -σε διαφορετικό βαθμό- σε μεγάλη σπείρα διακίνησης «σκληρών» ναρκωτικών με έδρα την Πρέβεζα, αλλά «πλοκάμια» σε ολόκληρη την Ήπειρο, την οποία εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πρέβεζας.

Μεταξύ των έντεκα πρώτων που έχουν συλληφθεί και οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα ήταν ο ένας πυροσβέστης και μια γυναίκα, που αφέθηκαν ελεύθεροι με πλημμεληματικές κατηγορίες, καθώς έγινε δεκτός ο ισχυρισμός τους ότι προμηθεύονταν ναρκωτικά για δική τους χρήση. Σε βάρος των υπόλοιπων εννέα, που κρατούνται, συμπεριλαμβανομένου και του δεύτερου πυροσβέστη, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για βαριά κακουργήματα που αφορούν τη δράση της σπείρας.

Ύστερα από μήνες ερευνών, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν κοκαΐνη, κάνναβη και MDMA από τον Οκτώβριο του 2019 υπό τις οδηγίες του συλληφθέντα αρχηγού και των δύο υπαρχηγών του, του πυροσβέστη και ενός ακόμη, που αποθήκευαν τα ναρκωτικά σε «καβάτζες». Από αυτές τα παραλάμβανε πάλι ο αρχηγός και τα παρέδιδε στα υπόλοιπα τέσσερα μέλη, τα οποία τα διακινούσαν σε χρήστες.

Συνθηματική γλώσσα

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότερα από 70 άτομα που αγόραζαν ναρκωτικά από αυτούς, ενώ ενδεικτικό της οργάνωσής τους ήταν ότι συνομιλούσαν με συνθηματική γλώσσα μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων στο όνομα ανύπαρκτων προσώπων.

Από σπίτια, οχήματα και υπαίθριους χώρους, όπου έκαναν έρευνες εκπαιδευμένοι σκύλοι, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, 27 χρυσές λίρες, ένα πεντόλιρο του 1893, 500 δολάρια, αλλά και ένα πιστόλι.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ