Σε σκάφη και σπίτια έκρυβε τους εντυπωσιακούς θησαυρούς του 57χρονος αρχαιοκάπηλος

Must Read

Έναν άκρως εντυπωσιακό αρχαιολογικό θησαυρό είχε στην κατοχή του ο 57χρονος που συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες από στελέχη του Λιμεναρχείου Πάτρας, καθώς στις αποσκευές του εντοπίστηκαν 299 νομίσματα, τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα π.Χ. ως την περίοδο της Τουρκοκρατίας, εκ των οποίων 16 χρυσά, 92 αργυρά και 191 χάλκινα.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο αρχαιοκάπηλος είχε καταφέρει να συγκεντρώσει και άλλα αρχαία αντικείμενα. Σε έρευνες που έγιναν με τη συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου σε σπίτια και σκάφη ιδιοκτησίας του σε Πειραιά, Σίφνο και νησί του Σαρωνικού, βρέθηκαν δεκάδες άλλα αρχαία νομίσματα, ένα χρυσό βυζαντινό νόμισμα σε μενταγιόν, 20 μήτρες νομισμάτων, ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, ένας βυζαντινός σταυρός, πιθανόν από λειψανοθήκη, τέσσερις βυζαντινές σφραγίδες, μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου σε μεταξωτό πλαίσιο, η οποία χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα και ένα πλήθος από ιερατικά σκεύη.

Επίσης, βρήκαν τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 20,2 γραμμαρίων, ένα πιστόλι τύπου GLOCK 19 που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, τρεις γεμιστήρες και 171 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This