«Μπουμπούκι» έδινε εντολές μέσα από τη φυλακή να… ρημάζουν γεροντάκια!

Εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών που δρούσε σε Αττική και Πιερία

Must Read

Στην εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που «ξάφριζε» ηλικιωμένους στην Αττική κι όχι μόνο προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Μάλιστα, σύμφωνα με διασταύρωση πληροφοριών, αποκαλύφθηκε ότι τα νήματα της δράσης της εγκληματικής ομάδας κινούσε 26χρονος έγκλειστος στις φυλακές Αυλώνα, ο οποίος είναι ένα από τα 13 εμπλεκόμενα στις ληστείες άτομα -στη συντριπτική πλειοψηφία τους Έλληνες- τα στοιχεία των οποίων ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, τα μέλη της σπείρας διέπραξαν επτά κλοπές στην Αττική και μία ληστεία στην Πιερία μέσα στο 2020, πάντα με θύματα ηλικιωμένους, από τους οποίους απέσπασαν χρήματα και κοσμήματα, συνολικής αξίας 47.000 ευρώ.

Με την απειλή μαχαιριού

Η δράση της εγκληματικής ομάδας αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, και ανάμεσα στις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν, είναι ληστεία που διαπράχθηκε πέρυσι τον Ιούλιο σε χωριό της Πιερίας, όπου τρία μέλη της σπείρας ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού 83χρονο μέσα στο σπίτι του και αφαίρεσαν 1.200 ευρώ.

Με διαφορετικές συνθέσεις, ακολούθησαν τους επόμενους τρεις μήνες επτά διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια στην Αττική, καθώς και τρεις περιπτώσεις απόπειρας η οποία δεν ευδοκίμησε, δύο στην Αττική και μία στη Βοιωτία.

Κατά την ίδια αστυνομική έρευνα προέκυψε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η εμπλοκή του 26χρονου κρατούμενου σε υπόθεση ληστείας με αρπαγή, τον Αύγουστο του 2015, σε περιοχή της Αργολίδας. Σε έρευνα που έκαναν αστυνομικοί στο κελί του κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This