Τα στοιχεία που «έκαψαν» τον συζυγοκτόνο – Ποιες ήταν οι  «κόκκινες» σημαίες (video)

Η γλώσσα του σώματος πρόδωσε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο από την πρώτη στιγμή

Must Read

Μεγάλη έκταση έχει πάρει και στην Κύπρο η δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από το σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Ο διεθνούς φήμης ομιλητής και συγγραφέας Δρ. Σάββας Τρίχας αναλύει τα σημεία που «ξεσκέπασαν» τον 33χρονο και υποδείκνυαν την ενοχή του.

Διαβάστε ακόμα: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον ανακριτή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος! Έντονες αποδοκιμασίες από το συγκεντρωμένο πλήθος (video)

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του κυπριακού Σίγμα ο Δρ. Σάββας Τρίχας εξήγησε: «Για να ξεχωρίσουμε εάν κάποιος προσπαθεί να εξαπατήσει με ψέματα, θα πρέπει να ξέρουμε πώς συμπεριφέρεται στο φυσικό του περιβάλλον όταν είναι σε ηρεμία. Ένα μειονέκτημα για την υπόθεση ήταν ότι βλέπαμε τον συζυγοκτόνο μόνο όταν έβγαινε στις κάμερες».

Αναγνωστόπουλος

Διαβάστε ακόμα: Οι ιατροδικαστές ήξεραν από την πρώτη στιγμή ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έλεγε ψέματα (video)

Και συνέχισε αναφέροντας τα πιο ύποπτα στοιχεία που εντόπισε παρατηρώντας τις εμφανίσεις του συζυγοκτόνου μπροστά στις κάμερες: «Το πρώτο που εντοπίζεται είναι η έλλειψη της νευροφυσιολογίας του προσώπου. Έχουμε ένα άνθρωπο που υποτίθεται είχε ζήσει στο ίδιο δωμάτιο τον θάνατο της γυναίκας του. Θα έπρεπε να νιώθει τα συναισθήματα του πόνου, της θλίψης και του θυμού. Αυτό που δεν είδαμε στο πρόσωπο του ήταν η ένταση και ο αρνητισμός. Όταν υπάρχουν αυτά τα συναισθήματα στην περιοχή πάνω από τα φρύδια γίνεται χαμός».

Διαβάστε ακόμα: Συγκλονίζει ο πατέρας της Καρολάιν: «Είχαμε μια υπέροχη κόρη και τώρα έχουμε μια αποστολή, την μικρή Λυδία»!

Σε ότι αφορά τη δεύτερη «κόκκινη σημαία» που εντόπισε, ανέφερε: «Η δεύτερη κόκκινη σημαία είναι το γεγονός ότι ένα άτομο που ζει μια συναισθηματική κατάσταση είναι σε κάποιο βαθμό αποσυνδεδεμένο από τις συζητήσεις. Όταν τον ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι πώς ένιωσε, ήταν περισσότερο από το κανονικό συνδεδεμένος στη συζήτηση. Στο τέλος μάλιστα τους ρίχνει κάποιες παρατεταμένες ματιές. Αυτό ονομάζεται confirmation glance (ματιά επιβεβαίωσης). Τις κάνει κάποιο άτομο που είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τη συζήτηση και προσπαθεί να δει εάν το άτομο που τον ακούει, τον ακολουθεί».

Η μη αναφορά του ονόματος της Καρολάιν, ήταν ένα ακόμα στοιχείο, λέει ο Δρ. Τρίχας και εξηγεί: «Αυτό είναι η ψυχολογική αποστασιοποίηση και είναι χαρακτηριστική συμπεριφορά ατόμων που θέλουν να κρύψουν κάτι. Δεν είναι η απόλυτη συμπεριφορά, αλλά είναι άλλη μια κόκκινη σημαία».

Διαβάστε ακόμα: Ραγδαία εξέλιξη: Παραιτήθηκε ο Βασίλης Σπύρου – Ο ένας εκ των συνηγόρων του 32χρονου (video)

Για να συνεχίσει την ανάλυσή του επισημαίνοντας την «ατονία» του σώματος του 33χρονου: «Όταν λέμε ψέματα υπάρχει ένα γνωστικό φορτίο. Δηλαδή ένα άτομο που λέει την αλήθεια δεν χρειάζεται να σκεφτεί και πολλά πράγματα. Ένα άτομο όμως που λέει ψέματα θα πρέπει να φέρει στο μυαλό του την αληθινή ιστορία για να μην έρθει σε αντίφαση και παράλληλα θα πρέπει να δημιουργήσει κάτι καινούργιο, το ψέμα του. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποθηκεύσει το ψέμα του, ενώ θα κάνει προσπάθεια να ελέγξει τη λεκτική του επικοινωνία. Λόγω αυτής της προσπάθειας δημιουργείται το γνωστικό φορτίο, το οποίο προκαλεί δυσλειτουργία στο σώμα. Για τον πιλότο αυτό μεταφράστηκε σε ατονία του σώματός του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This