Σάββατο 31/7/2021

Οι ιατροδικαστές ήξεραν από την πρώτη στιγμή ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έλεγε ψέματα (video)

«Αποδείξαμε ότι τέλειο έγκλημα ότι δεν υπάρχει», είπε ο κ. Λέων

Μετά την κατάθεση της ιατροδικαστού η οποία αποδόμησε τα όσα ισχυρίστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για το τι συνέβη το βράδυ που δολοφόνησε την Καρολάιν, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αποκάλυψε ότι οι συνάδελφοί του ήξεραν από την πρώτη στιγμή ότι ο 33χρονος είχε κάνει το έγκλημα.

«Εκτός από τον χρόνο και τον τρόπο θανάτου υπήρχαν και δευτερεύοντα στοιχεία τα οποία έσφιγγαν την περιοχή ελιγμών που είχε ο δράστης. Για παράδειγμα μπορούμε να προσδιορίσουμε σε μια σωρό τις μεταθανάτιες από τις προθανάτιες κακώσεις. Ξέραμε δηλαδή αν η κοπέλα είχε δεθεί προ ή μετά του θανάτου της», είπε ο κ. Λέων στην ΕΡΤ.

Και περιέγραψε: «Εξαρχής είχαμε κάποια βασικά δεδομένα. Πρώτα από όλα ο τρόπος και η αιτία θανάτου, ένας αργός, βίαιος και ασφυκτικός θάνατος, ειδικά με απόφραξη των αεροφόρων οδών. Κάτι που σημαίνει ότι ο δράστης είχε το θύμα σε μια θέση τέτοια ώστε να πετύχει τον στόχο του. Ένα δεύτερο δεδομένο ήταν η ώρα θανάτου. Κάτι που προσδιορίζει ο ιατροδικαστής μετά το πέρας της εξέτασης. Γνωρίζαμε τον χρόνο θανάτου πριν ακόμα έρθουν στα χέρια μας τα δεδομένα από τα smart watch και ότι άλλο εξετάστηκε από τους ειδικούς».

Σύμφωνα με τον κ. Λεων «Αποδείξαμε ότι τέλειο έγκλημα ότι δεν υπάρχει. Τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μέσα ήρθαν είτε να επιβεβαιώσουν κάτι που γνωρίζαμε, είτε ουσιαστικά να μας δώσουν πληροφορίες  που ήταν αδύνατο να έχουμε από μια νεκροτομή. Για παράδειγμα, από τον αριθμό των παλμών ανά χρονικές στιγμές αντιληφθήκαμε τις συνθήκες θανάτου. Η κοπέλα, μπορούμε να πούμε, ότι ουσιαστικά πιάστηκε στον ύπνο».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ