Τετάρτη 28/7/2021

Εξαπάτησαν άνδρα στην Ορεστιάδα με «μαϊμού» μήνυμα τράπεζας!

Δεν έχουν τέλος τα φαινόμενα απάτης με μηνύματα που στέλνουν δήθεν παραρτήματα τραπεζών, ζητώντας από τα ανυποψίαστα θύματα προσωπικά δεδομένα. 

Τελευταίο θύμα ήταν ένας κάτοικος της Ορεστιάδας, ο οποίος δέχθηκε την περασμένη Τετάρτη στο κινητό του ένα μήνυμα, ως αποστολέας του οποίου εμφανιζόταν η τράπεζα στην οποία διαθέτει λογαριασμό και τον καλούσε να αποδεχθεί ή να ακυρώσει υποτιθέμενη ηλεκτρονική πληρωμή, καταχωρώντας την απάντησή του σε ένα link που περιείχε το μήνυμα.

Ο υπερσύνδεσμος οδηγούσε σε μια ιστοσελίδα όμοια με της τράπεζας και ζητήθηκε από τον πολίτη να καταχωρήσει τους προσωπικούς κωδικούς e–banking και τον κωδικό ασφαλείας που εστάλη στο κινητό του για να ακυρωθεί η υποτιθέμενη πληρωμή.

Με αυτόν τον τρόπο οι δράστες εξασφάλισαν τα δεδομένα του θύματος και μετέφεραν 1.080 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του. Μετά την καταγγελία του στην Ασφάλεια Ορεστιάδας, ξεκίνησαν έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση των δραστών.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ