Εμπρηστές έβαζαν φωτιά με κουτάκια αναψυκτικών!

Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στην Πάτρα

Must Read

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά πέντε εμπρηστικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν διάσπαρτοι σε διάφορα σημεία ανάμεσα σε ξερά χόρτα, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στα Μποζαΐτικα Πατρών, κατά τις έρευνες που ξεκίνησαν μετά τις εκτιμήσεις ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από περίπου δύο εβδομάδες ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού! Πρόκειται για αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικού, τα οποία έφεραν κομμάτια χαρτιού και, για να διασφαλιστεί η στήριξή τους στο έδαφος, είχαν μέσα πέτρες.

Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών και έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., με σκοπό να εξεταστούν για αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Μάλιστα, ερευνάται το ενδεχόμενο πιθανής εμπλοκής συγκεκριμένου προσώπου, το οποίο φέρεται ότι σχετίζεται με τις φωτιές που ξεσπούν τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή των Συχαινών.

Τρεις νέες συλλήψεις για εμπρησμούς σε Μαρκόπουλο, Λέσβο και Λιβαδειά

Στη Λιβαδειά συνελήφθη χθες ένας άνδρας ως υπαίτιος για την πρόκληση εμπρησμού από αμέλεια σε οικοπεδικό χώρο. Ο συλληφθείς έβαλε κατά λάθος φωτιά στο οικόπεδό του, στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Ορχομενού – Λιβαδειάς, και την έσβησε ο ίδιος, αλλά του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερος.

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από χθες ακόμη ένας άνδρας που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση σε χορτολιβαδική έκταση στην Αντισσα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, καθώς έβαλε φωτιά σε σκουπίδια, με αποτέλεσμα να επεκταθεί και να κάψει τέσσερα δέντρα και ξερά χόρτα, πριν σβηστεί από δύναμη της Πυροσβεστικής.

Τέλος, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν άνδρα στον Δήμο Μαρκοπούλου – Μεσογαίας στην Αττική. Ο συγκεκριμένος, που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση, έβαλε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στον παράδρομο της οδού Παιανίας προς Αττική Οδό, πίσω από το νεκροταφείο, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί σε παρακείμενο ακαλλιέργητο αγροτεμάχιο, αλλά σβήστηκε από την Πυροσβεστική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This