8-7-2020

Χειροπέδες σε Ρομά μετά από άγρια συμπλοκή με αστυνομικούς στο Γαλάτσι

Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε σήμερα στις 11 το πρωί στην οδό Λεοντίου στο Γαλάτσι, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Αθηνών είδαν έναν ύποπτο Ρομά έξω από ένα σπίτι και σταμάτησαν για να του κάνουν έλεγχο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το συγκεκριμένο άτομο βρισκόταν, δίπλα σε ένα ανοιχτό παράθυρο ισογείου. Ένας αστυνομικός της ΔΙΑΣ Αθηνών πήδηξε στην αυλή του σπιτιού για να κάνει έλεγχο στο άτομο, ωστόσο ο 43χρονος δράστης του επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει άγρια συμπλοκή. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα μαζί με άλλους δύο συνεργούς του που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ στο σημείο έφτασε και δεύτερη ομάδα της ΔΙΑΣ Αθηνών.

Τι είχε συμβεί; Ο ένας από τους κακοποιούς φορούσε ρούχα υπαλλήλου της ΔΕΗ και προσπαθούσε να εξαπατήσει ένα ηλικιωμένο άτομο, λέγοντάς πως υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση. Ένας δεύτερος συνεργός βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο και έψαχνε για χρήματα, ενώ ο τρίτος έκανε τον «τσιλιαδόρο».

Είχαν ποινικό μητρώο

Πάνω στον 43χρονο βρέθηκαν 899 ευρώ που είχε κλέψει από μια ηλικιωμένη, ενώ και οι τρεις οδηγήθηκαν στο τμήμα Ασφαλείας Γαλατσίου.

Όπως διαπιστώθηκε ο ένας από τους τρεις είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση ωστόσο είχε πρόσφατα… αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Αναφορικά με τους δύο συνεργούς του, αυτοί φαίνεται πως είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα όπως κλοπές και ληστείες.

Όπως μπορείτε να δείτε στις αποκλειστικές φωτογραφίες του newsbreak.gr οι δράστες είχαν πάνω τους χρυσαφικά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ