Δολοφονία Άλκη: «Χτύπησα, αλλά δεν σκότωσα», είπε ο 20χρονος – Αρνείται τη συμμετοχή του και δηλώνει μετανιωμένος ο 21χρονος

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο από τους συλληφθέντες για τη φονική ενέδρα, που απολογήθηκαν σήμερα

Must Read

Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα, οι δύο από τους συλληφθέντες για τη φονική ενέδρα στον Άλκη Καμπανό και την παρέα του, που οδήγησε στη δολοφονία του 19χρονου στην οδό Γαζή στη Θεσσαλονίκη (και τον τραυματισμό των δύο φίλων του) και που απολογήθηκαν σήμερα, οδηγήθηκαν στη φυλακή, καθώς διατάχθηκε η προφυλάκισή τους.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος Αλβανός, ο πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη κρατούμενος.

Και οι δύο παραδέχθηκαν στις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν στο σημείο του άγριου εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Χτύπησε, αλλά δεν σκότωσε ισχυρίζεται ο 20χρονος

Ο 20χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι συνεπλάκη «με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν και συγκεκριμένα με αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος».

Και πρόσθεσε: «Με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι».

Αρνείται τη συμμετοχή στην επίθεση ο 21χρονος

Από την πλευρά του, ο 21χρονος Έλληνας, αρνήθηκε τα πάντα και είπε ότι δεν είχε καμία ενεργό συμμετοχή στην επίθεση, ενώ φέρεται να δήλωσε πως έχει μετανιώσει «και δεν ξέρω πώς θα ζήσω από εδώ και πέρα γνωρίζοντας ότι είμαι μέρος αυτού που έχει συμβεί».

Όπως ανέφερε μάλιστα ο συνήγορος του 21χρονου, Νικόλαος Ζήνδρος, κατά την απολογία του στην ανακρίτρια φέρεται να είπε τα εξής:

«Βγαίνω από το αυτοκίνητο και βλέπω σφοδρότατα χτυπήματα και ροπαλιές με ιδιαίτερη ένταση. Αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί η κατάσταση και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα. Μετά μπήκα αμέσως ξανά στο αυτοκίνητο. Πήγαμε εκεί στον σύνδεσμο γιατί ξέραμε ότι θα βρούμε οπαδούς. Κάποια έφεραν όπλα, κάποια όχι».

Ως την Παρασκευή οι απολογίες

Η διαδικασία των απολογιών και των υπολοίπων κατηγορουμένων θα συνεχιστεί τα επόμενα δύο 24ωρα. Αύριο Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια άλλοι τρεις συλληφθέντες που φέρεται να εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ενώ την Παρασκευή οι υπόλοιποι τέσσερις.

Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών.

Πλην ενός 20χρονου Αλβανού – που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης – όλοι έχουν συλληφθεί.

Λήψη DNA

Εν τω μεταξύ, με διάταξη που εξέδωσε νωρίτερα, η ανακρίτρια ζήτησε να υποβληθούν όλοι οι συλληφθέντες σε λήψη DNA ώστε να συγκριθεί με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε πάνω στα πειστήρια που περισυνέλεξε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από τον τόπο του εγκλήματος για να αναδεχθεί ο βαθμός συμμετοχής του καθένα εξ αυτών στο φονικό συμβάν.

https://youtu.be/EGx68QYzU-8

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This