«Συντετριμμένος», δηλώνει ο φυγάς στην Αλβανία, αλλά «δεν είναι ο δολοφόνος του Άλκη» – Στην ανακρίτρια τρεις συλληφθέντες

Θέμα ωρών η παράδοση του 20χρονου που διέφυγε – Από την πλαϊνή πόρτα μπήκαν στο δικαστικό μέγαρο οι τρεις

Must Read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από καταδρομική επίθεση που δέχθηκε με την παρέα του στην οδό Γαζή στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να παραδοθεί στις αλβανικές Αρχές και ο τελευταίος των ενταλμάτων σύλληψης της ελληνικής αστυνομίας, ο 20χρονος Demirazi που διέφυγε στην Αλβανία μετά τη φονική ενέδρα.

Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου είχε αποκαλύψει νωρίτερα πως «χθες το απόγευμα δέχτηκα τηλέφωνο από συνάδελφο και θα ακούσετε ότι και ο Αλβανός που εμπλέκεται στην υπόθεση και βρίσκεται στην Αλβανία θα παραδοθεί σήμερα ή αύριο».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 20χρονου, Παρασκευά Σπυράτο, ο νεαρός μίλησε με την οικογένειά του, η οποία του ζήτησε να παραδοθεί.

Όπως είπε στο ethnos.gr ο κ.Σπυράτος και κατόπιν επικοινωνίας με τον πελάτη του: «Έχει την πρόθεση να παραδοθεί στην Αλβανία, να συλληφθεί και να ακολουθηθεί η διαδικασία έκδοσης. Θα συναινέσει για να έρθει στην Ελλάδα και να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Κατάλαβε ότι είναι μονόδρομος να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Έχει επιχειρήματα και δεν είναι ο δολοφόνος του ΄Άλκη. Επέβαινε το μοιραίο βράδυ στο λευκό αυτοκίνητο, το Citroen».

Ο κ.Συράτος μίλησε και στους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη και μεταφέροντας τη θέση του 20χρονου, τόνισε ότι εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το «ατυχές και δυσάρεστο συμβάν», ενώ πρόθεσή του είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών: «Πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συναινέσει ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία εκδόσεώς του».

Και συνέχισε: «Ο ίδιος έχει πρόθεση να έρθει στην Ελλάδα, να συναινέσει -ενώ θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αλβανία- και να αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση με ένα δικηγόρο με εξουσιοδότηση. Διότι έχει να δώσει εξηγήσεις, οι οποίες αφορούν τον ρόλο του και θα τύχει μιας δίκαιης δίκης στη χώρα μας».

Ο δικηγόρος του 20χρονου είπε πως θα ενημερώσει για το πού και πότε θα παραδοθεί ο εντολέας του και πρόσθεσε πως από χθες το απόγευμα οι ελληνικές αρχές είναι ενήμερες για την απόφασή του. «Το γεγονός ότι εμφανίζεται μόνος έχει ένα ενδιαφέρον», σχολίασε ακόμα.

«Είναι συντετριμμένος»

Η βασική δήλωση του Demirazi, σύμφωνα με τον δικηγόρο του είναι ότι «είναι συντετριμμένος για το περιστατικό και ότι είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής μου», ενώ στην πορεία θα εκθέσει και νέες θέσεις: «Η αρχική του θέση είναι ότι είχε έναν περιφερειακό ρόλο στο συμβάν».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Demirazi πέρασε στην Αλβανία μετά τα μεσάνυχτα της 2 Φεβρουαρίου, δηλαδή 24 ώρες μετά το έγκλημα, από τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής με αυτοκίνητο.

Φέρεται να είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού Afksentos Carciu που κατηγορείται για τη δολοφονία και είχε συλληφθεί πρώτος κατά σειρά.

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης οι τρεις

Με την απολογία τριών ακόμη συλληφθέντων για τη φονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία.

Στο γραφείο της ανακρίτριας πήγαν νωρίτερα τρεις, οι οποίοι μετήχθησαν από την πλαϊνή πύλη του μεγάρου, για την αποφυγή εκτρόπων με συγκεντρωμένους.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This