«Προσπάθησα να τον βοηθήσω σταματώντας την αιμορραγία»: Τι είπε ο πρώτος αστυνομικός που έφτασε στον Άλκη

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος - Άγνωστος έστειλε το βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας

Must Read

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Συγκλονιστικές και οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, όπως των φίλων του που κυριολεκτικά γλίτωσαν από του Χάρου τα δόντια, καθώς και του πρώτου αστυνομικού που έφτασε στο πλευρό του 19χρονου, λίγα λεπτά πριν ξεψυχήσει.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία Άλκη: «Χτύπησα, αλλά δεν σκότωσα», είπε ο 20χρονος – Αρνείται τη συμμετοχή του και δηλώνει μετανιωμένος ο 21χρονος

Τους «έδωσε» όλους ο Carciu: «Ο Κουμαρόπουλος χτυπούσε με το δρεπάνι, ο Βελαλόπουλος με το κοντάρι»

Έκανε έξαλλη την ανακρίτρια ο προκλητικός 22χρονος με το μαχαίρι – Ζήτησε εξέταση DNA για όλους

Συγκεκριμένα ο αστυνομικός ανέφερε ότι πήραν σήμα στις 00.19 και περίπου πέντε λεπτά μετά ήταν στο σημείο: «Πεσμένος στο πεζοδρόμιο ήταν ακόμη ένας νεαρός, ο οποίος φορούσε κι αυτός φόρμες και φαινόταν πιο σοβαρά τραυματισμένος. Ήταν γεμάτος αίματα και προσπάθησα να τον βοηθήσω σταματώντας την αιμορραγία, ενώ είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Στις ερωτήσεις μου, δεν ανταποκρινόταν με σαφήνεια, παρά μόνο μου έδειχνε στη βουβωνική χώρα, το μέρος το οποίο είχε χτυπήσει, ενώ μετά από λίγα λεπτά ξεκίνησε να χάνει εντελώς τις αισθήσεις του».

Ένας από τους φίλους του Άλκη, ο Δημήτρης που επίσης μαχαιρώθηκε στο πόδι, σώθηκε επειδή μπόρεσε να τρέξει από το σημείο της επίθεσης: «Συνέχισα να περπατάω προς τα πάνω με τον Ν.Τ μέχρι που συνάντησα ένα ασθενοφόρο και το σταμάτησα για να τους πω τι έπαθα. Μπήκα μέσα και με μετέφεραν στο Παπανικολάου, όπου με έβαλαν στο χειρουργείο και μου έκανα ράμματα στον αριστερό γλουτό. Μέσα στο ασθενοφόρο έμαθα ότι από την επίθεση που δεχθήκαμε, ο Άλκης σκοτώθηκε».

Τι αναφέρει η δικογραφία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η ομάδα που επιτέθηκε στον Άλκη και την παρέα του ήταν αποφασισμένοι για «χτύπημα». Αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Περί την 00:20’ ώρα στις 1-2-2022, ομάδα τουλάχιστον (10-15) ατόμων, μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, όπου αιφνιδιαστικά επιτέθηκε σε ολιγομελή ομάδα νεαρών ατόμων, αποτελούμενη από τους ΚΑΜΠΑΝΟ Αλκιβιάδη, Β.Α, Κ.Δ, Κ.Σ και Τ.Ν, που βρισκόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Θεοδώρου Γαζή 18. Διαρκούσης της συμπλοκής τραυματίσθηκε θανάσιμα, ο Καμπανός Αλκιβιάδης, ενώ επικίνδυνες σωματικές βλάβες προκλήθηκαν στους Β.Α και Κ.Δ. Οι τελευταίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο δεύτερος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Κατά την μακροσκοπική εξέταση, η σορός του ΚΑΜΠΑΝΟΥ έφερε εμφανή τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο στη δεξιά μηριαία χώρα, στον αριστερό γλουτό και στη δεξιά του παλάμη (αμυντικό τραύμα)».

Η δικογραφία αναφέρει και τα ευρήματα που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας: «Στον τόπο της επίθεσης πραγματοποιήθηκε αυτοψία, κατά την οποία παρατηρήθηκαν εκτεταμένες κηλίδες αίματος στο πεζοδρόμιο, προ του οικοδομικού αριθμού 18, της οδού Θ. Γαζή. Εκεί, μεταξύ άλλων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αναδιπλούμενο δρεπάνι, με μήκος λάμας 23 εκ. και λαβή μήκους 48 εκ., φέρον εκτεταμένες κηλίδες αίματος, το οποίο και απεστάλη για εργαστηριακές εξετάσεις. Κηλίδες και ίχνη αίματος εντοπίστηκαν και σε έτερα σημεία περιμετρικά, απ’όπου ελήφθησαν δείγματα, καθώς και στην είσοδο οικοδομής επί της παρακείμενης οδού Σεφέρη 1. Παράλληλα, πρωινές ώρες της 1-2-2022, πολίτες εντόπισαν ένα οικιακό μαχαίρι και μία μανσέτα, που βρέθηκαν στην οδό Αλ. Παπαναστασίου 173 και μία θήκη σπάθης (τύπου μανσέτας), που βρέθηκε στην συμβολή των οδών Οινόης και Γαζή. Τα τελευταία αντικείμενα, αν και βρέθηκαν στον ευρύτερο χώρο όπου έλαβε χώρα το συμβάν, τελεί υπό εξέταση για το αν σχετίζονται άμεσα με το περιστατικό».

Τα ντοκουμέντα της δολοφονίας του Άλκη: Εικόνες από το μοιραίο βράδυ – Αυτοί είναι οι συλληφθέντες

«Ο Άλκης ούρλιαζε βοήθεια, πονάω! Μας κάρφωναν με μαχαίρι» – Σοκάρουν οι καταθέσεις των φίλων του

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση το σώμα του Άλκη «έφερε ένα τραύμα στην πρόσθια επιφάνεια του δεξιού μηρού, δύο τραύματα στην εξωτερική επιφάνεια του αριστερού μηρού, ρωγμώδη κατάγματα κρανίου (στην ινιακή χώρα και στον κρανιακό βόθρο) και υπαραχνοειδή αιμορραγία, τραύματα από τα οποία επήλθε ο θάνατος. Η έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής θα σας υποβληθεί συμπληρωματικά μόλις περιέλθει στην υπηρεσία μας».

Άγνωστος έστειλε στις Αρχές το βίντεο 

Η δικογραφία συνεχίζει αναφέροντας και το επίμαχο βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τη στιγμή της επίθεσης: «Στο πλαίσιο της έρευνας αναζητήθηκε και κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό καμερών ασφάλειας από καταστήματα πλησίον του τόπου της ανθρωποκτονίας. Επιπρόσθετα, άγνωστο άτομο, καταγράφοντας ότι επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απέστειλε από την διεύθυνση ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Δ/νσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, βιντεοληπτικό υλικό διάρκειας πενήντα ενός (51) δευτερολέπτων, το οποίο έχει ληφθεί πιθανότατα μέσω κάμερας κινητού τηλεφώνου. Σε αυτό εικονίζονται τα δύο αυτοκίνητα των κατηγορουμένων και αποσπασματικά λόγω μεγάλης απόστασης η πράξη της ένοπλης επίθεσης και η διαφυγή των δραστών».

Συγκλονίζει η κατάθεση φίλου του Άλκη

«Άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει: «Βοήθεια, δε μπορώ, πονάω. Γύρισα και τον είδα πεσμένο στο πεζοδρόμιο και τέσσερα άτομα από πάνω να τον χτυπάνε. Εγώ προσπάθησα να πηδήξω από τα σκαλιά επάνω στον Άλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα. Τότε έφαγα μία ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Έπεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Άλκη», κατέθεσε φίλος του δολοφονημένου 19χρονου, που προσπάθησε να τον βοηθήσει.

Δολοφονία Άλκη: Τα sms που καίνε τους χούλιγκαν – «Ψήνεσαι να πάμε Παλατάκι;»

Ο «Αθηναίος» αρνείται ότι συμμετείχε στη δολοφονία του Άλκη – «Το ότι παραδόθηκε πρέπει να εκτιμηθεί»

«Προσπάθησα να σηκώσω τον Άλκη. Κατάφερε για λίγο να σταθεί στα πόδια του αλλά μετά από δύο μέτρα ξαναέπεσε κάτω. Προσπαθούσα να του μιλήσω αλλά δεν επικοινωνούσε. Έτρεχε πάρα πολύ αίμα από το πόδι του. Είχα γεμίσει και εγώ με αίματα παντού. Έτρεχε αίμα από το κεφάλι μου, από τα πόδια μου και είχα πάνω μου και το αίμα του Άλκη», καταθέτει άλλος φίλος του 19χρονου.

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονίας

Κάτι παραπάνω από σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονίας. Σε αυτές απεικονίζονται το ματωμένο δρεπάνι και το ρόπαλο με το οποίο χτύπησαν τον Άλκη, τα γάντια των δραστών και ένας σκούφος που φορούσαν για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους, όπως και ένα σκισμένο μπλουζάκι ενός από τα θύματα.

Οι αστυνομικές Αρχές περισυνέλλεξαν και ένα παπούτσι ποτισμένο με αίμα, που βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το δρεπάνι. Όλα τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This