Τα δύο ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Έμπειροι αστυνομικοί λόγο κάνουν για «καταιγιστικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες»

Must Read

Δύο κρίσιμα ερωτήματα παραμένουν (ακόμα) αναπάντητα μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της εννιάχρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Αυτά τα δύο ερωτήματα αποτελούν και το αντικείμενο των ερευνών που είναι σε εξέλιξη σε Πάτρα και Αθήνα και που οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν ότι σύντομα θα απαντηθούν, για να ολοκληρωθεί έτσι το πρωτοφανές αυτό παζλ.

Έχει σχέση η 33χρονη με τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της;

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει οι συνθήκες θανάτου τόσο της Μαλένας (πέθανε 13 Απριλίου 2019 στο Νοσοκομείο Παίδων), όσο και της Ίριδας (πέθανε στον ύπνο της τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της στην Πάτρα). Η 3,5 ετών Μαλένα είχε κάνει εισαγωγή με λευχαιμία σε πολύ αρχικό στάδιο και οι θεράποντες ιατροί εκτιμούσαν ότι ήταν απόλυτα ιάσιμη.

«Πιστεύω ότι ο τρίτος θάνατος που διερευνήθηκε μας άνοιξε το δρόμο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πλέον το ισχυρότερο σενάριο, το βασικό σενάριο αυτή τη στιγμή είναι αυτό της εγκληματικής ενέργειας. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία κι έχουν αποκλειστεί και όλες οι άλλες πιθανές αιτίες», είπε στον ΣΚΑΪ νωρίτερα και στον ΑΝΤ1 αργότερα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

https://youtu.be/oww8roAsROQ

Αν προκύψουν στοιχεία για εγκληματικές ενέργειες για τα δύο παιδιά, οι τρεις δικογραφίες θα συνενωθούν.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της αστυνομίας εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι η υπόθεση δεν θα κλείσει εδώ. Μάλιστα, κάνουν λόγο και για «καταιγιστικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες».

«Εντός ολίγων ημερών θα βρεθούν και θα ξεδιαλύνουν όλα. Σίγουρα υπάρχει θέμα με τα άλλα δύο παιδιά», είπε στο Open ο Χρήστος Ρουγκάλας, στρατηγός εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ.

Υπάρχουν συνεργοί;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι έρευνες δεν περιορίζοντα μόνο στο τι έκανε και τι δεν έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και στην ύπαρξη τυχόν συνεργού, ή συνεργών. Που ίσως τη βοήθησαν, ή ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα.

Βασική προτεραιότητα στις έρευνες σε αυτό το δεύτερο ερώτημα που απασχολεί την Αστυνομία, είναι το ποιος προμήθευσε την 33χρονη με την ουσία κεταμίνη, η οποία οδήγησε στον θάνατο την Τζωρτζίνα.

Το να την προμηθευτεί κάποιος χωρίς βοήθεια είναι σχεδόν αδύνατο, ενώ χρειάζεται ειδική ιατρική άδεια για να την πάρει κάποιος νόμιμα. Ο μόνος τρόπος για να βρει κάποιος κεταμίνη παράνομα, είναι η μαύρη αγορά στο διαδίκτυο.

Κι εκεί έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους οι αστυνομικοί, εξετάζοντας το κινητό και τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές της Ρούλας Πισπιρίγκου για τυχόν ίχνη που θα οδηγήσουν στην απάντηση του ερωτήματος.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί ένα άτομο να συλλάβει, οργανώσει και να εκτελέσει ένα τέτοιο σχέδιο …  Η λογική αυτό λέει. Το τι θα αποδειχθεί είναι κάτι σχετικό», είπε στο Open ο ποινικολόγος Αντώνης Κούδρογλου.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών πάντως, παράλληλα με την έρευνα για άμεσο, ή έμμεσο συνεργό, ή συνεργούς στον θάνατο της Τζωρτζίνας, έχουν βάλει στο «στόχαστρο» και άτομα που γνώριζαν την 33χρονη μητέρα και στο διάστημα αυτό των θανάτων των τριών παιδιών, μπορεί να αντιλήφθηκαν, ή να γνώριζαν κάτι, αλλά δεν είπαν ποτέ τίποτα.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This