«Δικαίωση» για την κεταμίνη, βλέπει στις αναζητήσεις και στην απάντηση του «Αγλαΐα Κυριακού» η Ρούλα Πισπιρίγκου

Τι είπε ο δικηγόρος της 33χρονης για δύο έγγραφα που υπάρχουν στη δικογραφία

Must Read

Ο εκ των δικηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό κατηγορούμενη για τη δολοφονία της πορωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, κατόπιν –όπως είπε- εντολής της 33χρονης, μίλησε στους δημοσιογράφους για τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής και σχετίζονται με τις διαδικτυακές αναζητήσεις της.

Η 33χρονη αρνείται ότι αναζήτηση οτιδήποτε σχετικό με την κεταμίνη και πως το μόνο που έψαξε στο διαδίκτυο είναι πληροφορίες για αναισθητικές ουσίες μετά τη μαγνητική τομογραφία στην οποία είχε υποβληθεί η Τζωρτζίνα, διαμηνύοντας μάλιστα πως η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών το επιβεβαιώνει αυτό.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Όθωνα Παπαδόπουλο:

«Μετά την απάντηση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τις αναζητήσεις της κατηγορούμενης, έχουμε τρία θέματα, είναι σε τρεις άξονες η απάντηση. Ο πρώτος είναι ότι δικαιώνεται ο ισχυρισμός της ότι για πρώτη φορά έκανε έρευνα για την ουσία κεταμίνη στις 30 Μαρτίου 2022, σε χρόνο μεταγενέστερο του θανάτου της Τζωρτζίνας και στον χρόνο στον οποίο είχε δημοσιευτεί στα ΜΜΕ η σχετική είδηση για την ύπαρξη κεταμίνης στις τοξικολογικές εξετάσεις. Είναι ο ισχυρισμός που έχει δώσει η ίδια από την πρώτη στιγμή. Υπάρχει ένα δεύτερο στοιχείο για αναζήτησή της για αναισθητικά φάρμακα. Αναισθητικά φάρμακα και όχι για ουσίες προκαλούν θάνατο ή δηλητήρια. Η έρευνα έχει γίνει στις 17 Ιανουαρίου 2022, το βράδυ που η Τζωρτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου. Η μητέρα αναζήτησε στο Διαδίκτυο αναισθητικές ουσίες που της χορηγήθηκαν κατά την συγκεκριμένη εξέταση που είχε υποβληθεί. Δεν αναζήτησε ποτέ την ουσία που μας ενδιαφέρει, που είναι η κεταμίνη. Ο τρίτος άξονας είναι ότι η αναζήτησή της αυτή είχε ως συνέπεια την αποστολή μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας σχετικών διαφημίσεων και δημοσιεύσεων που αφορούν ανάλογες ουσίες με τον τρόπο του αναδυόμενου παραθύρου, για τα οποία είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την αποστολή του από την πλατφόρμα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η ίδια, η χρήστης ουδέποτε τα άνοιξε για να επισκεφθεί τις συγκεκριμένες σελίδες. Αυτό είναι από το ένα έγγραφο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών».

«Υπάρχει κεταμίνη στην παιδιατρική του Αγλαΐα Κυριακού»

Σε ότι αφορά το δεύτερο στοιχείο που υποστηρίζει ο κ.Παπαδόπουλος ότι έχει η υπεράσπιση, αυτό σχετίζεται με την απάντηση από το Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού και συγκεκριμένα την παιδιατρική κλινική του, όπου τελικά, όπως τόνισε, υπάρχει η ουσία κεταμίνη:

«Κατόπιν δικού μας αιτήματος, στην έγγραφη απάντηση του Νοσοκομείου αναφέρεται ότι υπάρχει η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη στην παιδιατρική κλινική σε τέσσερις διαφορετικές πτέρυγες, μια από τις οποίες είναι η ΜΕΘ. Η ουσία αυτή είναι διαθέσιμη και στο βαλιτσάκι εκτάκτων αναγκών της μονάδας εντατικής θεραπείας και είναι μόνιμα διαθέσιμη σε πέντε φιαλίδια των 100 mg, συνολική δηλαδή ποσόστητα 500mg κεταμίνης,τα οποία με βάσει τις καταθέσεις τοποθετούνται λίγα εκατοστά μακριά από την άτυχη Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της φιλότιμης προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε για την καρδιοαναπνευστική της αναζωογόνηση».

Και σχολίασε για τα όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής στα ΜΜΕ, ότι πολλά εξ αυτών, δεν υπάρχουν στη δικογραφία:

«Τα αντικειμενικά στοιχεία είναι αυτά τα δύο έγγραφα τα οποία έχουν συσχετιστεί στη δικογραφία από την Παρασκευή, με άγνωστο τρόπο διοχετεύτηκαν στον Τύπο ενώ εμείς τηρούμε την υποχρέωσή μας για τη μυστικότητα της ανακριτικής διαδικασίας, σχολιάστηκαν από διάφορες πλευρές με τρόπο που σε πολλές περιπτώσεις δεν αποδίδει ακριβώς την πραγματικότητα και γι’ αυτό το λόγο κατόπιν εντολής της κατηγορουμένης δίνουμε τη δική μας απάντηση. Η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη … δεν ξέρουμε ακόμα τον χρόνο του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας. Είναι ένα χρονικό σημείο πολύ σημαντικό γιατί από αυτό γίνεται η εκκίνηση προς τα πίσω του υπολογισμού του χρόνου, έστω κατά προσέγγιση, κατά τον οποίο χορηγήθηκε η κεταμίνη. Ακούμε στοιχεία στα ΜΜΕ τα οποία δεν υπάρχουν μέσα στη δικογραφία, δεν μπορούμε να τα αξιολογήσουμε, δεν γνωρίζουμε την αξιοπιστία τους».

https://youtu.be/U2vkRwK4Svg

Θα προχωρήσει η αίτηση αποφυλάκισης – Έκκληση για «σεβασμό» στα προσωπικά δεδομένα

Για την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου που αναμένεται να κατατεθεί, ο Όθωνας Παπαδόπουλος διέψευσε ότι η 33χρονη έχει αλλάξει γνώμη: «Δεν είναι ακριβές. Το ακούσαμε για πρώτη φορά από τα ΜΜΕ. Η επιθυμία της για το συγκεκριμένο αίτημα υπάρχει. Είναι ένα νόμιμο δικαίωμά της που προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και θα ασκηθεί μόλις θα είναι έτοιμα τα έγγραφα που θα το συνοδεύουν».

Καταλήγοντας στις δηλώσεις του, ο κ.Παπαδόπουλος έκανε έκκληση για σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα της στενής και ευρύτερης οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία όπως είπε υφίσταται πίεση και στιγματισμό:

«Τέλος, για λογαριασμό της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και των μελών της οικογένειάς της που υφίστανται αυτή τη στιγμή αφόρητη πίεση, στιγματισμό και μάλιστα χωρίς να έχουν την παραμικρή ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση, απευθύνουμε έκκληση για τον σεβασμό των διατάξεων, της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, αναφορές σε ξαδέρφους, ανιψιές και κουμπάρους».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This