Χημική ανάλυση της κεταμίνης που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα ζητά η Ρούλα Πισπρίγκου!

Διαφορετική η ενδονοσοκομειακή από την παράνομη ουσία - Αποκάλυψη για τις πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Must Read

Με σκοπό να διαπιστωθεί αν η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της εννιάχρονης Τζωρτζίνας και την οδήγησε στο θάνατο ήταν ενδονοσοκομειακή, ή ήταν αυτή που χρησιμοποιούν οι τοξικομανείς και πωλείται παράνομα, η Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέτει σύντομα αίτημα χημικής ανάλυσης της ουσίας.

Η 33χρονη, η οποία έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της θεωρεί πως αν ταυτοποιηθεί η κεταμίνη, θα λυθεί και το μυστήριο της πορείας της και όπως αποκάλυψε το Star, σκοπός της υπεράσπισης είναι να διαπιστωθεί το είδος της ουσίας, καθώς υπάρχει διαφορετική σύσταση στην κεταμίνη που χορηγείται στα νοσοκομεία και στην ουσία που διακινείται παράνομα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνα Παπαδόπουλο, το αποτέλεσμα αυτής της ανάλυσης θα οδηγήσει στον εντοπισμό της προέλευσης της κεταμίνης:

«Έχει μεγάλη σημασία, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε την πιθανή προέλευση της ουσίας. Η έρευνά μας εξακολουθεί να έχει ως επίκεντρο το φονικό όπλο. Έχουμε την πληροφόρηση ότι είναι διαφορετική η χημική σύσταση μεταξύ της κεταμίνης που χορηγείται από το νοσοκομείο, καθώς και τις παρόμοιες αντίστοιχες φαρμακευτικές ουσίες που διακινούνται παράνομα».

Η πλευρά της 33χρονης θεωρεί πως μια χημική ανάλυση θα αποδείξει την ενδονοσοκομειακή χορήγηση της ουσίας στη Τζωρτζίνα, ωστόσο σε περίπτωση άλλου αποτελέσματος, τότε θα καταρριφθεί ο ισχυρισμός της.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Star καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, η παράνομη κεταμίνη είναι συνήθως αναμεμειγμένη είτε με διεγερτικά, είτε με καφεΐνη, προσθέτοντας πως άλλα συστατικά έχει η ενδονοσοκομειακή και άλλα η παράνομη κεταμίνη, η οποία  πωλείται σε διάφορες μορφές, από χάπι μέχρι διάλυμα. Επί της ουσίας δηλαδή, δεν είναι το ίδιο φάρμακο.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι βέβαιο ότι είναι το ίδιο. Σαφώς για τα φάρμακα γνωρίζουμε ακριβώς τη χημική της σύνθεση, τα έκδοχα, τη δραστική ουσία, σε τι ακριβώς μορφή υπάρχει …  Αντιθέτως, η παράνομη κεταμίνη που κυκλοφορεί, μπορεί να τη βρει κανείς σε διάφορες μορφές. Πολλές φορές τη βρίσκουμε αναμεμειγμένη με διάφορες άλλες ουσίες. Είτε διεγερτικά ναρκωτικά, είτε ακόμα και καφεΐνη», είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι καταθέσεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για την υπόθεση της Τζωρτζίνας. Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν να καταθέτουν πέντε άτομα (μια παιδίατρος και τέσσερις νοσηλεύτριες) από τα 16 που έχει καλέσει η Ανακρίτρια από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο), που συμμετείχαν στις νοσηλείες της Τζωρτζίνας από τον Απρίλιο του 2021 μέχρι και 26 Ιανουαρίου 2022.

Αποκάλυψη για τις πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Σύμφωνα με το Mega και τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο η τοξικολογικές εξετάσεις μετά την πρώτη ανακοπή που έπαθε η Τζωρτζίνα, έγιναν στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», το οποίο διαθέτει πολύ μικρότερο τοξικολογικό εργαστήριο σε σχέση με το τοξικολογικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης που έκανε αναλυτικό έλεγχο και εντόπισε την κεταμίνη.

Μάλιστα, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του εργαστηρίου στο νοσοκομείο της Πάτρας δεν ανιχνεύθηκε καθόλου η κεταμίνη.

https://youtu.be/H6hXSLq711Y

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This