Τρίτη 15/6/2021

Καλοστημένες απάτες με ενοικιάσεις διαμερισμάτων

Στην εξιχνίαση τεσσάρων υποθέσεων απάτης εις βάρος υποψήφιων ενοικιαστών διαμερίσματος και στον σχηματισμό δικογραφίας κατά 35χρονης οδήγησε μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης.

Σύμφωνα με την προανάκριση, η γυναίκα, έχοντας μισθώσει διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, ανάρτησε σε διάφορες ιστοσελίδες ενοικιάσεων κατοικιών ψευδείς αγγελίες εκμίσθωσης του συγκεκριμένου διαμερίσματος, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως ιδιοκτήτρια.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι κατά το χρονικό διάστημα από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου η γυναίκα εξαπάτησε συνολικά τέσσερα άτομα, σε ισάριθμες περιπτώσεις, πείθοντάς τα να της καταβάλουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή, εγγύηση ή μισθώματα. Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, ζητούσε ποσά από 100 έως 600 ευρώ από τους ανυποψίαστους ενοικιαστές.

Με αφορμή αυτή τη νέα απάτη αποκαλύπτεται καθημερινά η κομπίνα από απατεώνες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη των ανθρώπων να βρουν ένα σπίτι. Οι επιτήδειοι δημοσιεύουν αγγελίες ακινήτων με πραγματικές φωτογραφίες από παλιότερες αγγελίες και αυτές οι αγγελίες γίνονται ανάρπαστες σε λίγα λεπτά. Η τιμή είναι πάντα χαμηλότερη για να είναι πιο ελκυστικό το ακίνητο και δεν υπάρχει ποτέ τηλέφωνο επικοινωνίας, παρά ένα e-mail.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» σε όποιον επιδείξει ενδιαφέρον ηλεκτρονικά έρχεται η πρώτη επικοινωνία. Πάντα στην επαφή τους λένε πως αναγκάζονται να νοικιάσουν το ακίνητο λόγω έκτακτων γεγονότων και τότε δηλώνουν πως δεν βρίσκονται στην Ελλάδα και πως το «κλείσιμο» του σπιτιού πρέπει να γίνει μέσω Airbnb, οπότε ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταβάλει ένα ή δύο ενοίκια ως εγγύηση.

Πολλά θύματα

Δηλώνουν πως μετά την υπογραφή του συμφωνητικού θα αποστείλουν και τα κλειδιά, ενώ σε περίπτωση που δεν είναι ευχαριστημένοι οι ενοικιαστές με το ακίνητο, μπορούν να επιστραφούν τα χρήματά τους μέσω του Airbnb, που υφίσταται έτσι κι αλλιώς ως διαδικασία. Από κει και πέρα, μόλις οι επιτήδειοι λάβουν τα πρώτα χρήματα της εγγύησης, εξαφανίζονται.

Οι σπείρες για τις απάτες στις ενοικιάσεις σπιτιών αυξάνονται διαρκώς και βρίσκουν πολλά θύματα, παρά τις όποιες προσπάθειες της Αστυνομίας αλλά και μεσιτικών γραφείων να ενημερώσουν τους πολίτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ