Το πρωί στην εκκλησία, το βράδυ βιαστής – Ποινική δίωξη και σε όσους «πελάτες» κακοποίησαν την 12χρονη

«Θα σοκαριστούμε με αυτούς που εμπλέκονται στην υπόθεση»

Must Read

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. να εντοπιστούν όσοι παρουσιάστηκαν ως «πελάτες» του 53χρονου επιχειρηματία Ηλία Μίχου, οι οποίοι ήθελαν να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους στο κορμί του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό.

Σύμφωνα με την δικογραφία η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας, δεν αφορά μόνο τον 53χρονο και τον 42χρονο που συνελήφθη μαζί με τον πρώτο, ως «πελάτης», αλλά και όλους όσους διαπιστωθεί ότι κακοποίησαν σεξουαλικά το παιδί, πληρώνοντας μάλιστα αμοιβή.




Σημειώνεται ότι ο 42χρονος  βαρύνεται με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ’εξακολούθηση, ενώ ο 53χρονος κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων κ.ά., ενώ δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγόριες για τα όπλα, περίστροφα, μαχαίρια, σφαίρες και ξιφολόγχη, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε χώρους του κατηγορούμενου.




Τα στοιχεία που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας για την υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο, προκαλούν ανατριχίλα. Ο 53χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν μέλος της Νέας Δημοκρατίας και είχε στενές επαφές με πρόσωπα υψηλού κύρους, είχε φροντίσει να χτίσει μια βιτρίνα, στην οποία παρουσιαζόταν ως ο ήσυχος οικογενειάρχης που ασχολείται με τα κοινά και πηγαίνει συχνά στην εκκλησία.

Το προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν γεμάτο από φωτογραφίες στις οποίες πόζαρε αγκαλιά με πολιτικούς αλλά και καλλιτέχνες. Ο ίδιος μάλιστα είχε πλήθος φωτογραφιών με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Παράλληλα κατείχε την θέση του επιτρόπου στον ιερό ναό του Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ και φρόντιζε να «βομβαρδίζει» τους διαδικτυακούς του φίλους με βίντεο και φωτογραφίες.

Με τον Αντώνη Σαμαρά
Mε τον Θάνο Πλεύρη
Με τον Γιώργο Πατούλη
Με τον Χάρη Ρώμα

Ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος είχε φροντίσει να στήσει ένα τέλειο προφίλ του καλού οικογενειάρχη και θρησκευόμενου, ο οποίος έχει υψηλές διασυνδέσεις και μια σύζυγο εκλεγμένη στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον Κώστα Μπακογιάννη, όταν τελείωνε την ενασχόλησή του με αυτά, έκανε τη ζωή κόλαση σε ένα παιδί μόλις 12 ετών. Όχι μόνο το βίαζε και κατέγραφε τις διαστρεμμένες του πράξεις, αλλά στη συνέχεια το εξανάγκαζε στην πορνεία, απειλώντας το ακόμα και με όπλο. Μάλιστα έλεγε στο παιδί ότι αν μιλήσει, θα έδιωχνε τη μητέρα του από το κατάστημα λιανικής πώλησης χαρτικών στα Σεπόλια και ότι εκείνη και τα αδέρφια της θα έμεναν στον δρόμο, χωρίς χρήματα.

Έτσι εξέδιδε την 12χρονη

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 53χρονος ο οποίος διαχειριζόταν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της μικρής και ανέβαζε φωτογραφίες της και βίντεο, είχε φτιάξει ειδικό προφίλ στην εφαρμογή blindchat.gr, όπου το τελευταίο διάστημα, ανάγκαζε την 12χρονη να συνομιλεί εκείνη με τους πελάτες. Εκεί, είχε φτιάξει προφίλ στο οποίο ανέφερε ότι η μικρή ήταν 16 ετών. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερα από 100 επιβεβαιωμένα ραντεβού τους τελευταίους 4 μήνες. Το παιδί μιλώντας στους αστυνομικούς ανέφερε ότι οι βιασμοί γίνονταν σε ένα αυτοκίνητο τύπου station wagon, αλλά και σε διάφορα δωμάτια. Η 12χρονη στην κατάθεσή της περιγράφει πως αρκετοί είχαν καταλάβει την πραγματική της ηλικία και την είχαν αφήσει να φύγει. Η ίδια «δείχνει» ως βιαστές της τουλάχιστον 10 άτομα, ανάμεσα τους και ο 42χρονος συλληφθείς.




Αφού φρόντισε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού το οποίο πήγαινε στο μαγαζί του μαζί με την μητέρα του, στη συνέχεια φρόντισε να κρατήσει το στόμα της κλειστό με απειλές.

Οι αρχές εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται πίσω από την υπόθεση να υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα παιδοφιλίας. Οι υπολογιστές και οι ηλεκτρονικές συσκευές του θα γίνουν «φύλλο και φτερό» στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διερευνηθεί ποιοι ήταν οι «πελάτες», ποιοι γνώριζαν και τον κάλυπταν αλλά και αν υπάρχουν συνεργοί.

Την ίδια ώρα, η διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Κέλλυ Ιωάννου, μιλώντας στο live news άφησε υπόνοιες ότι μπορεί πίσω από όλα αυτά να βρίσκεται ένα κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών. «Για όλα θα βρεθούν απαντήσεις… Η υπόθεση θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα και τα στοιχεία με τα οποία θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι ολοένα και θα μας σοκάρουν για το ποιοι εμπλέκονται» δήλωσε η ίδια και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι  εφαρμογή με την «οποία γινόταν όλο το δούναι και λαβείν ήταν το blindchat. Μία πλατφόρμα ανώνυμη στην οποία μπορείς να ανταλλάσσεις πληροφορίες χωρίς να ξέρεις ποιος είναι πίσω από αυτή την πλατφόρμα».




Υπενθυμίζεται ότι την κακοποίηση του παιδιού ανακάλυψε η θεία της 12χρονης, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στη Λευκάδα. Η ίδια εντόπισε τα αρρωστημένα μηνύματα στο κινητό της ανήλικης και ενημέρωσε αμέσως την μητέρα της, η οποία πήγε αμέσως και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This