Κυριακή 9/5/2021

Σύλληψη Γερμανού στη Θεσσαλονίκη μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα για απάτες εκατομμυρίων

Στη σύλληψη 50χρονου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές Αρχές, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο 50χρονος εντοπίστηκε στο σπίτι του στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης έπειτα από επιχείρηση ειδικού κλιμακίου αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και κατηγορείται για υπόθεση με πανευρωπαϊκά τελούμενες απάτες στον τομέα των πωλήσεων επενδυτικών πακέτων χωρίς αξία.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που έστειλε η Εισαγγελία του Ντίσελντορφ, ο διεθνώς διωκόμενος κατηγορείται ότι μαζί με δύο Γερμανούς δημιουργούσε «εικονικές εταιρίες» και πουλούσε «μετοχές» τους σε επενδυτές. Οι μετοχές αυτές φαίνεται να προωθούνταν μέσω τηλεφωνικών κέντρων, η έδρα των οποίων ήταν σε Γερμανία και Ισπανία.

Αναφέρεται ακόμη ότι σημείο εκκίνησης της σκευωρίας υπήρξε η εικονική δημιουργία εταιριών, που εμφανίζονται να λειτουργούν ομαλά σε διαφορετικές περιόδους. Η πρώτη από το 2015 έως το 2017, με την απάτη να υπολογίζεται σε 2.100.000 ευρώ, και η δεύτερη από το 2017 έως το 2019, με καταλογιζόμενη απάτη το ποσό των 13.200.000 ευρώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ