4-7-2020

Ρόδος: Εισαγγελική έρευνα για τον… λάθος νεκρό!

Η τραγελαφική υπόθεση του νεκρού που… αναστήθηκε στη Ρόδο, προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ο δικαστικός λειτουργός διέταξε διεξοδική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τρομερό λάθος και κηδεύτηκε ένας 56χρονος με την ταυτότητα ενός 73χρονου, ο οποίος ήταν… ολοζώντανος!

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί πόρισμα για την πραγματική ταυτότητα του ανθρώπου που ετάφη και να αποδοθούν αν υπάρχουν ευθύνες για το εξωφρενικό λάθος, όπως αναφέρει η «ροδιακή».

Το περιστατικό, το οποίο έχει αναστατώσει το νησί των ιπποτών, ξεκίνησε στις 24 Απριλίου, όταν σε υπόγειο οικοδομής στην περιοχή Μιχαήλ Πετρίδη εντοπίστηκε το πτώμα ενός άνδρα, το οποίο ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση. Όμως, επειδή στη συγκεκριμένη οικοδομή έμενε ένας 73χρονος που έπασχε από σοβαρά προβλήματα υγείας και μπαινόβγαινε συνεχώς στο νοσοκομείο, οι Αρχές θεώρησαν ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο άντρα.

Οι συγγενείς ειδοποιήθηκαν ότι ο άνθρωπός τους πέθανε και, μάλιστα, αναγκάστηκαν να παραδώσουν κλειστό φέρετρο, λόγω των μέτρων προστασίας που είχαν ληφθεί για τον κορωνοϊό. Η ταφή έγινε δύο μέρες αργότερα από την οικογένεια, η οποία νόμιζε ότι αποχαιρετούσε τον 73χρονο συγγενή τους.

Ο «νεκρός» ήταν ολοζώντανος

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν, όμως, άφησαν με το στόμα ανοιχτό τόσο τους συγγενείς, όσο και τις Αρχές, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο 73χρονος όχι μόνο δεν είχε πεθάνει, αλλά φιλοξενούνταν στο ίδρυμα χρόνιων παθήσεων, στην περιοχή Κολύμπια!

Όπως είπε ο γιος του ηλικιωμένου -ο οποίος δεν είχε επαφές με τον πατέρα του- του τηλεφώνησαν από την Αστυνομία για να του ανακοινώσουν ότι πέθανε ο 73χρονος.
«Έγιναν η κηδεία και το μνημόσυνο και, έπειτα από λίγο καιρό, και συγκεκριμένα την Τρίτη, δέχτηκα ένα νέο τηλεφώνημα. Με πήραν από το ίδρυμα και μου είπαν ότι ο πατέρας μου ζει! Ήταν μεγάλο το σοκ, δεν το περίμενα», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκρός ήταν ένας 56χρονος φίλος του ηλικιωμένου, ονόματι Κυριάκος, ο οποίος διέμενε μαζί του το τελευταίο χρονικό διάστημα και τον οποίο δεν αναζήτησε κανείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ