5-7-2020

Συνταξιούχος βρήκε χρήματα στον δρόμο και έβαλε… αγγελία 

Συγκίνηση και περηφάνια προκάλεσε η είδηση ότι ένας συνταξιούχος βρήκε ένα μικρό χρηματικό ποσό στον δρόμο και προσπάθησε να το παραδώσει!

Ο ηλικιωμένος άνδρας από την Λάρισα, εντόπισε πεσμένο στον δρόμο όπου περπατούσε, ένα χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ. Ο Λαρισαίος παρ’ότι ήταν τέλος του μήνα και είχε ξεμείνει από χρήματα, περιμένοντας καρτερικά την κατάθεση της σύνταξής του, δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να το κρατήσει, γι αυτό απευθύνθηκε στην Εφημερίδα Ελευθερία, όπου και έβαλε αγγελία για το ότι βρήκε ένα 20ευρο το οποίο ήθελε να επιστρέψει στον άνθρωπο που το έχασε, με το σκεπτικό ότι ημέρες κρίσης που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολες και αυτό θα μπορούσε να είναι το μεροκάματο ενός οικογενειάρχη. 

«Έτσι όπως ήταν καλά διπλωμένο, σκέφτηκα ότι όποιος το έχασε θα το είχε πραγματική ανάγκη. Και μπορεί να φαντάζει σε πολλούς ασή­μαντο το ποσό, αλλά στην εποχή μας δεν εί­ναι. Ένα μεροκάματο σήμερα είναι της τάξης των 20 ευρώ και κανείς δεν το έχει σίγουρο, επομένως δύσκολα το αποκτάς. Πέραν αυτού, δεν ήταν καν δικό μου… Κρίμα από τον Θεό λοιπόν…», ανέφερε στην εφημερίδα ο ηλικιωμένος άνδρας.

Η αγγελία δημοσιεύτηκε για 3 ημέρες, όμως κανένας δεν βρέθηκε να αναζητά τα χαμένα χρήματα, με αποτέλεσμα το μικρό αυτό ποσό να παραδοθεί στον συνταξιούχο για αυτή την συγκινητική και φιλότιμη προσπάθειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ