Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Αποκαλυπτήρια του αγάλματος του τελευταίου Αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στον Πειραιά

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε χθες, σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής περηφάνιας, τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Δραγάτση Παλαιολόγου, έξω από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Του Αγίου Πνεύματος. Το άγαλμα του τελευταίου Αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, που κατασκεύασε ο διακεκριμένος γλύπτης Γιώργος Ρούσσης, αποτελεί δωρεά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας (1821-2021).

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν από τον Μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ο Κωνσταντίνος Δραγάτσης Παλαιολόγος, με την ηρωική του στάση, διέσωσε την πίστη και την αξιοπρέπειά μας, καθώς κράτησε το Έθνος μας όρθιο επί 400 χρόνια σκλαβιάς και αυτή είναι η ελάχιστη προσφορά του επιχειρηματικού κόσμου του μεγάλου λιμανιού για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την απελευθέρωσή μας. Οι θρύλοι που συνοδεύουν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης έχουν πλημμυρίσει την λαϊκή παράδοση των χριστιανών, ακόμη και μετά την απελευθέρωση του έθνους από τους Τούρκους. Ανάμεσα τους και η φιγούρα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του τελευταίου αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ