Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Πρ. Παυλόπουλος: «Οι Έλληνες έθεσαν για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Ιστορία το σταθερό όριο μεταξύ Ανατολής και Δύσης»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Προκόπης Παυλόπουλος συμμετείχε στο διαδικτυακό Συνέδριο του Πολιτιστικού Φορέα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» με θέμα «Η διαχρονική αξια του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού». 

Το θέμα που ανέπτυξε ο Προκόπιος Παυλόπουλος είναι: «Στις ρίζες του Πολιτισμού μας: Στις ρίζες του Ελληνικού και του Δυτικού Πολιτισμού».

«Μέσω της νίκης τους στους Μηδικούς Πολέμους, οι Έλληνες υπερασπίσθηκαν και τον Πολιτισμό που δημιούργησαν -και ο οποίος ορθώνει, και σήμερα, τον πρώτο πυλώνα του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού- θέτοντας, ταυτοχρόνως, για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Ιστορία, το έκτοτε σταθερό όριο μεταξύ Ανατολής και Δύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παυλόπουλος.

Και με αναφορά και στην επικαιρότητα έκλεισε την παρέμβασή του λέγοντας: «…το εμβόλιο του Covid-19 δεν θα είναι αρκετό για την πορεία του Ανθρώπου στο μέλλον, αν δεν ανακαλύψουμε και αν δεν εκτιμήσουμε δεόντως το άλλο ‘εμβόλιο’, το αντίδοτο εναντίον του άκρατου ατομισμού και της ματαιοδοξίας, το ‘ακεσώδυνο’ για την υπεράσπιση της συλλογικότητας και των δύο ‘μοριακών’ συστατικών της, του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης».

  • Αναλυτικά η παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας:

2020-06-17_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ι.Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ