Πρ. Παυλόπουλος: «Οι Έλληνες έθεσαν για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Ιστορία το σταθερό όριο μεταξύ Ανατολής και Δύσης»

Must Read

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Προκόπης Παυλόπουλος συμμετείχε στο διαδικτυακό Συνέδριο του Πολιτιστικού Φορέα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» με θέμα «Η διαχρονική αξια του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού». 

Το θέμα που ανέπτυξε ο Προκόπιος Παυλόπουλος είναι: «Στις ρίζες του Πολιτισμού μας: Στις ρίζες του Ελληνικού και του Δυτικού Πολιτισμού».

«Μέσω της νίκης τους στους Μηδικούς Πολέμους, οι Έλληνες υπερασπίσθηκαν και τον Πολιτισμό που δημιούργησαν -και ο οποίος ορθώνει, και σήμερα, τον πρώτο πυλώνα του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού- θέτοντας, ταυτοχρόνως, για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Ιστορία, το έκτοτε σταθερό όριο μεταξύ Ανατολής και Δύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παυλόπουλος.

Και με αναφορά και στην επικαιρότητα έκλεισε την παρέμβασή του λέγοντας: «…το εμβόλιο του Covid-19 δεν θα είναι αρκετό για την πορεία του Ανθρώπου στο μέλλον, αν δεν ανακαλύψουμε και αν δεν εκτιμήσουμε δεόντως το άλλο ‘εμβόλιο’, το αντίδοτο εναντίον του άκρατου ατομισμού και της ματαιοδοξίας, το ‘ακεσώδυνο’ για την υπεράσπιση της συλλογικότητας και των δύο ‘μοριακών’ συστατικών της, του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης».

  • Αναλυτικά η παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας:

2020-06-17_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ι.Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This