Φόβοι για νέα Ειδομένη από τους κατοίκους του Κιλκίς, μετά τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές (video)

Must Read

Έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια νέα Ειδομένη επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Κιλκίς, καθώς, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυξάνονται δραματικά οι αλλοδαποί που κατευθύνονται προς τη Βόρεια Μακεδονία.

Όπως φαίνεται από βίντεο και φωτογραφίες που ανάρτησαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες κινούνται παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, με κατεύθυνση προς τα σύνορα με τη γειτονική χώρα.

Όπως εξηγούν κάτοικοι του Πολύκαστρου και των γύρω περιοχών, ανέκαθεν έβλεπαν αλλοδαπούς να μετακινούνται. Τις τελευταίες μέρες όμως ο αριθμός όσων κατευθύνονται στη γειτονική χώρα είναι ιδιαίτερα αυξημένος. «Έρχονται στην περιοχή είτε με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, είτε σκαρφαλωμένοι πάνω σε εμπορικές αμαξοστοιχίες. Κατασκηνώνουν στη δασώδη περιοχή της Ειδομένης και προσπαθούν, κυρίως νυχτερινές ώρες, να περάσουν απέναντι», ανέφερε o δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγάλη αύξηση όσον αφορά τον αριθμό των αλλοδαπών που μετακινούνται στην ευρύτερη περιοχή και οι κάτοικοί της φοβούνται ότι ίσως ζήσουν ξανά τον εφιάλτη του 2015. Πάντως, οι Έλληνες αστυνομικοί και οι συνοριοφύλακες της Frontex διενεργούν ελέγχους στο Κιλκίς σε όσους κινούνται προς τα σύνορα με τη γειτονική χώρα.

  • Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This