Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Φόβοι για νέα Ειδομένη από τους κατοίκους του Κιλκίς, μετά τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές (video)

Έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια νέα Ειδομένη επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Κιλκίς, καθώς, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυξάνονται δραματικά οι αλλοδαποί που κατευθύνονται προς τη Βόρεια Μακεδονία.

Όπως φαίνεται από βίντεο και φωτογραφίες που ανάρτησαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες κινούνται παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, με κατεύθυνση προς τα σύνορα με τη γειτονική χώρα.

Όπως εξηγούν κάτοικοι του Πολύκαστρου και των γύρω περιοχών, ανέκαθεν έβλεπαν αλλοδαπούς να μετακινούνται. Τις τελευταίες μέρες όμως ο αριθμός όσων κατευθύνονται στη γειτονική χώρα είναι ιδιαίτερα αυξημένος. «Έρχονται στην περιοχή είτε με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, είτε σκαρφαλωμένοι πάνω σε εμπορικές αμαξοστοιχίες. Κατασκηνώνουν στη δασώδη περιοχή της Ειδομένης και προσπαθούν, κυρίως νυχτερινές ώρες, να περάσουν απέναντι», ανέφερε o δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγάλη αύξηση όσον αφορά τον αριθμό των αλλοδαπών που μετακινούνται στην ευρύτερη περιοχή και οι κάτοικοί της φοβούνται ότι ίσως ζήσουν ξανά τον εφιάλτη του 2015. Πάντως, οι Έλληνες αστυνομικοί και οι συνοριοφύλακες της Frontex διενεργούν ελέγχους στο Κιλκίς σε όσους κινούνται προς τα σύνορα με τη γειτονική χώρα.

  • Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ